Hiç Öğretmenler Günü kutlayamadı

YPG/PKK'lı teröristlerin Gaziantep'in Karkamış İlçesi'ne geçen yıl düzenlediği roketatarlı saldırıda hayatını kaybeden Ayşenur Öğretmen'in ailesi, kızlarının acısını yaşıyor.

AA

Suriye'nin kuzeyindeki YPG/PKK'lı teröristler tarafından Gaziantep'in Karkamış ilçesine 21 Kasım 2022'de düzenlenen roketatarlı ve havanlı saldırıda öğretmen Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş hayatını kaybetmişti. Anne Hayriye Alkan, kızının terör saldırısında hayatını kaybetmesinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen acılarının halen taze olduğunu belirtti.

'HAYALLERİ YARIM KALDI'

Daha önce 24 Kasımları böyle bir hüzünle karşılayacağını aklından geçirmediğini ve halen olayın şokunu atlatamadığını dile getiren anne Alkan, "Bizim için buruk bir kutlama ama tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum, kızım bu sevinci yaşayamadı. Ona bunu çok gördüler. Bir defa bile olsun Öğretmenler Günü'nü kutlayamadan hayattan kopardılar kızımı. Hayali gerçek oldu ama kızımın hayalini yarım bıraktılar. Kızıma bunu yaşatan terör örgütünü Allah kahretsin" dedi.

'ÖĞRENCİLERİNE DÜŞKÜNDÜ'

Baba Mustafa Alkan ise kızı Ayşenur'un öğrencilerine düşkün, cıvıl cıvıl bir öğretmen olduğunu ifade ederek, "Kızıma Öğretmenler Günü kutlamak nasip olmadı ama tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun. Teröre ve destekçilerine de binbir türlü lanet olsun, Allah onları kahretsin" diye konuştu.