HABER MERKEZİ
Probiyotik, prebiyotikler, bu yararlı bakterilerin faydalarını sağlamayı vaat eden takviyeler ve yiyecekler gündemin kapsamlı bir kısmında yer alıyor.
Yoğun bilgi kirliliğine karşın Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, şu bilgileri paylaştı:
"Her birey hayata kendi benzersiz mikrobiyomuyla başlıyor. Bu faydalı bakterilere de yenilen yiyecekler ve takviyeler aracılığıyla yeni, iyi veya kötü bakteriler ekleniyor. En iyi probiyotik kaynaklarının başında yoğurt, peynir ve kefir geliyor. Bu besinlerin yanında; ev yapımı turşular, fermente gıdalar da iyi probiyotik kaynakları. En çok bilinen prebiyotikler ise; muz, elma, çilek, yaban mersini, enginar, kuşkonmaz, tam buğday, arpa, keten tohumu. Bunlara rağmen her probiyotik her sağlık problemine iyi gelecek diye bir durumun söz konusu değil."
NELER DİKKAT EDİLMELİ?