Tunç Soyer'den Enver Aysever'e verilen adrese teslim ihaleye ''zamanım yok'' savunması... Önce inkar etti sonra iptal etti

Enver Aysever'e verdiği adrese teslim ihale sebebiyle tepkilerin odağı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin ''Bunları tartışacak zamanımız yok'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yerel yayın yapan bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Soyer'e Enver Aysever'e verdiği adrese teslim ihale yoluyla 18 günde 238 bin TL kazandırılması da soruldu.

Söz konusu eğitimlerin her zaman verildiğini ifade eden Tunç Soyer, eleştirilere yanıt vermekten kaçındı.

"Ona az verdin buna çok verdin" tartışmalarının kimseyi bir yere götürmeyeceğini dile getiren Soyer, belediyenin hedef alındığını savundu.

"TARTIŞACAK ZAMANIMIZ YOK"

Tunç Soyer, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Enver Aysever Türkiye'deki eğitimcilerden biri olan isimlerden. Başkalarından da eğitim alıyoruz ancak Aysever'i sevenler-sevmeyenler üzerinden belediye hedef alınıyor. Bütün gruplara vereceği eğitim toplam bütçesi 90 bin olması lazım. Bunları çok sığ buluyorum. Bunları tartışacak zamanımız yok.

"BİZİ BİR YERE GÖTÜRMEYECEK"

Finlandiya ve Güney Kore'nin kişi başı milli geliri, 50 yıl önce Türkiye'den gerideydi. Sonra bir bakan geliyor ve bütün bakanlıkların ücretini kesiyor ve eğitime aktarıyor. 8 yıl sonra öyle bir değişiyor ki Finlandiya'nın geleceği... Yani ona az verdin buna çok verdin tartışmaları bizi bir yere götürmeyecek."

ÖNCE İNKAR SONRA İPTAL

TV kanalında ihalenin iptal edilip edilmeyeceği yönündeki soruya "Hayır yok ne iptal edilmesi" tepkisini veren Tunç Soyer, Twitter'dan yeni yaptığı açıklamayla iptal kararı alındığını duyurdu.