Hem esnaf hem de vatandaş mutlu... Antalya'da lezzet şöleni

Tarihi, doğal güzellikleri ve yemek kültürüyle dünya turizminin göz bebeği Antalya, gastronomi dünyasına ev sahipliği yaptı. 1. Uluslararası Food Fest'te ziyaretçiler yerel lezzetlere ve eğlenceye doydu.

MiKTAT ÇAKAR

Antalya'da 1. Uluslararası Food Fest, gastronomi dünyasının duayenlerini buluşturdu. 'Antalya'dan Dünyaya' mottosuyla gerçekleşecek uluslararası festival, Karaalioğlu Parkı'nda dünyanın dört bir yanından gelen konukları ağırladı. Kentin coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan 'Tavşan Yüreği' zeytininin hasadı yapıldı. Antalya'nın yerel tarım ürünleri ile lezzetlerinin yer aldığı stantlar ilgi odağı oldu. Ziyaretçiler, Antalya'nın yerel mahsullerini tanırken zengin gastronomisinin tadına baktı. Halkın yoğun ilgisinden memnun olan esnaf, sezon sonu öncesi kendilerine büyük katkı sağladığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Şehrimizin Akdeniz lezzetlerini Anadolu mutfağıyla harmanlayıp mutfak kültürümüzü dünyada hak ettiği noktaya getirmek için adım atıyoruz" dedi.

MICHELIN YILDIZLI ŞOVLAR

Festivalde Michelin yıldızlı şefleri sunumlarıyla şov yaptı. Luigi Taglienti Joann Artieda, Arda Türkmen, Jeno Rácz, Rui Silvestre, Şeyda Dikmen Öğdük, Mine Ataman, Murat Atay, Ömür Akkor, Nursel Ergin, Beyhan Kadayıfçı, Uğur Volkan Uysal gibi ünlü isimler workshop ve söyleşileriyle katılımcıları bilgilendirdi. Sanatçı Işın Karaca'nın konseriyle festival coşkusu gece de devam etti.