HDP'nin ‘kıyamadığı' Işık'a 8 yıl hapis istemi

HDP'li Mensur Işık hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ‘eşi kasten yaralama', ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve ‘hakaret' suçlarından dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla fezleke düzenlendi. HDP'li Işık'ın 4 yıldan 8 yıla kadar hapsi isteniyor.

OSMAN NURİ CERİT

İki çocuğunun annesi öğretmen eşi Ebru Işık’a şiddet uygulayan ve daha sonra hastaneye gitmesine engel olan HDP’li Mensur Işık hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ‘eşi kasten yaralama’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘hakaret’ suçlarından dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla fezleke düzenlendi. 4 yıldan 8 yıla kadar hapsi istenen Işık’a partisi tarafından ise sadece 2 yıl uzaklaştırma cezası verilmişti.

6 AY UZAKLAŞTIRMA ALDI

Her fırsatta ‘İstanbul Sözleşmesi’ni gündeme getirip “hükümetin sözleşmeyi uygulamakla yükümlü olduğunu” söyleyen HDP Sözcüsü Ebru Günay ve parti yönetimi, söz konusu kendi vekilleri olunca cezayı alt sınırdan tuttu. Şimdi fezlekenin oylaması sırasında, dokunulmazlığın kaldırılması için HDP’nin nasıl tavır takınacağı merak konusu. Öte yandan Ebru Işık’ın başvurusu üzerine eşi hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı verildi.