HDP’linin bölücülüğüne CHP’li adaydan destek

HDP Şişli İlçe Başkanı, CHP’nin adayı Muammer Keskin’le aynı kürsüye çıkıp, “Kürdistan’da kayyumun el koyduğu belediyeleri geri alacağız, Türkiye tarafında da AK Parti’ye kazandırmayacağız” dedi.  

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile CHP’nin İstanbul’da yaptığı kirli ittifakı gözler önüne seren görüntüler ortaya çıktı. HDP’nin Derviş Eroğlu Kültür Merkezi’nde düzenlediği seçim toplantısına CHP’nin Şişli Belediye Başkan Adayı Muammer Keskin de katıldı. 

ATATÜRK POSTERİ ALTINDA!

HDP Şişli İlçe Başkanı Mutlu Öztürk, sahnede önce terör örgütü PKK propagandası yaptı ardından da CHP adayı Muammer Keskin’i sahneye davet etti. Atatürk posteri ve Türk Bayrağı’nın bulunduğu sahnede bölücü konuşmalar yapan Öztürk, şu skandal sözleri söyledi: “Son bir kaç yılda yaşadığımız seçimler zincirinin kritik bir parçası. HDP’nin bu konudaki tavrı çok net. Kürdistan’da kayyumun el koyduğu bütün belediyeleri geri alacağız. Türkiye tarafında da AKP-MHP koalisyonuna kazandırmayacağız. Dolayısıyla Şişli’de CHP’yi dikkatinize sunuyoruz.” 

"BU ATEŞE SİZ DE GELİN"

HDP’li İlçe Başkanı’nın skandal sözlerinin ardından söz alan CHP adayı Keskin ise ülkeyi Türkiye tarafı ve Kürdistan diye ikiye bölen HDP İlçe Başkanına tepki göstermek bir yana övgü dolu sözler kullanması dikkat çekti: 

“Önemli bir siyasi eşikteyiz, 31 Mart seçimleri demokrasi güçlerini bir arada tutmak ve bir başarı hikayesi yazmak için bir araya geldik. Bugün, Şişli’de de gerek HDP’li dostlarımız gerek bizimle birlikte yol yürüyen bütün siyasi aktörlerle 31 Mart akşamı zaferi birlikte göreceğiz. Bu ateşe sizin de destek vermenizi diliyorum.” 

CHP, Yunan’a malzeme oldu 

CHP’nin “Kıbrıs sorunu çözülmeden doğalgaz çıkarılmasın” önerisi, Yunan medyasında büyük bir beğeniyle karşılandı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, Akdeniz’de doğalgaz aramasına ilişkin bir soru önergesi verdiğinin anımsatıldığı haberle, Yunan basınındaki manşetler süslendi. Yapılan haberlerde, CHP’nin tavrından duyulan memnuniyet dile getirildi.

Alman endişeli!

Her seçim öncesi “Türkiye’de seçim güvenliği” başlıklı haberler yapan Batı medyası yine işbaşında! Alman haber ajansı DW, “Seçim güvenliğinde kritik dönemeç” başlığıyla bir haber yayınlayarak, Türkiye’de bu konuda bir güvensizlik olduğunu şu sözlerle iddia etti: “Muhalefet partileri seçmen kütüklerine itiraz ediyor."

Urfa’da Saadet’e HDP desteği 

HDP’nin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hidayet Enmek çekildi. SP'nin Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, HDP’nin Şanlıurfa'da SP'li adayları destekleyeceğini açıkladı.