HDP'li vekile ‘tecavüz'den fezleke

HDP seçim çalışmaları sırasında bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla gündeme gelen Mardin Milletvekili Tuma Çelik, partiden istifa etti.

OSMAN NURİ CERİT

OSMAN NURİ CERİT 

Çelik’in hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan düzenlenen fezlekenin detayları ortaya çıktı. Müşteki D.K. tarafından, Batman Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikayet üzerine Çelik hakkında soruşturma başlatıldı. Fezlekede, şikayetçi kadının 31 Mart öncesi Tuma Çelik’in kendisiyle seçim için çalışma teklif ettiği, kabul etmeyince “amca kızı gel bize gidelim, hem bir kahve içeriz, hem de sorunlarını konuşuruz” diyerek evine götürdüğü yer aldı.

HER YAPTIĞI FEZLEKEDE!

Çelik’in gittikleri evde “Çok güzelsin, bir insanın böyle güzel bir karısı olur da nasıl mağdur eder” dediğini ve kendisine cinsel saldırı da bulunduğunu belirten D.K.’nın “seni partiye şikayet edeceğim” sözleri üzerine ‘Benim dokunulmazlığım var. Sen, eşin ve çocukların insan içine çıkamazsın’ diyerek tehdit edildiği ortaya çıktı. Mağdur kadın ruh sağlığının bozulduğunu, aile birlikteliğinin sonlandığını, evini ve çocuklarını terk etmek zorunda kaldığını iddia etti. Meclis Adalet Anayasa Karma Komisyonu, 22 Temmuz’da, Çelik hakkındaki fezlekeyi görüşmek üzere toplanacak.