HDP'li Vekil Kaya'nın oğlu… Terör destekçisine İBB'de kadro

HDP'li vekilin PKK destekçisi oğlu İBB'de işe başladı. CHP'li Başkan İmamoğlu, HDP'li vekil Hüda Kaya'nın oğlu Cihad Ebrari'yi İBB'ye bağlı Kültür A.Ş.'de işe başlattı. Ebrari'nin Kandil ve hendek teröründe çekilmiş fotoğrafl arı ortaya çıktı.

Seçim öncesi "Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım" deyip göreve geldikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski kadrolarında büyük kıyım yapan Ekrem İmamoğlu, HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu terör örgütü PKK destekçisi Muhammed Cihad Ebrari'yi İBB'ye bağlı Kültür A.Ş'de işe aldı. Hüda Kaya'nın Kandil ziyaretine oğlu Muhammed Cihad'ı da yanında götürdüğü ve teröristlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiği daha önce ortaya çıkmıştı. Kaya'yı ağırlayan Elif Yıldırım ve Mehmet Tören'in, 2016'daki Ankara Güvenpark saldırısı ve aynı yıl 2016'da İstanbul'da Çevik kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait midibüse yapılan saldırının planlayıcısı ve azmettiricisi olduğu belirlenmişti.

Muhammed Cihad, PKK hendeklerinde poz vermiş.

İmamoğlu, 9 ay önce annesini kaybeden Hüda Kaya'yı evinde ziyaret etmişti.

45 BİN YANDAŞA KADRO

İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, CHP'nin belediyelerden işçi çıkarmayacağına söz vermişken, Ekrem İmamoğlu'nun 13 bin 312 kişiyi işten çıkardığını ve 44 bin 995 yandaşı ise işe aldığını açıklamıştı.