HDP'li Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçildi

Tecavüz iddiasıyla gündeme gelen HDP'li Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için 5 kişilik hazırlık komisyonu kuruldu. Komisyon, raporunu 1 ay içinde hazırlayıp karma komisyona sunacak.

Son dakika haberine göre... TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Mardin Milletvekili Tuma Çelik’e ilişkin yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkında Cumhurbaşkanlığı fezlekesini görüşmek üzere toplandı.

ANAYASA VE ADALET KOMİSYONU

Milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgili konulara Anayasa ve Adalet komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon bakıyor. 51 üyesi olan (25 Anayasa Komisyonu, 26 Adalet Komisyonu) üyesi olan Karma Komisyon başkanlığını ve bu konuyla ilgili sekretarya işlerini Anayasa Komisyonu yapıyor.

5 ÜYE OLACAK

Karma Komisyon, dosyayı tüm detayları ile incelemek için hazırlık komisyonu kurdu. Hazırlık komisyonu 5 kişiden oluşuyor. Karma Komisyon Başkanı, her siyasî partinin hazırlık komisyonuna verebileceği üyeleri arasından ad çekme suretiyle 5 üyeyi belirledi. Hazırlık komisyonu, fezlekede yer alan tüm delilleri, konuya ilişkin tüm evrakı inceleyecek. Komisyon, gerekirse Tuma Çelik'i de çağırıp savunmasını yapacak. Çelik, kendisi savunma yapabiliyor ya da birine bunun için başka bir üyeye vekalet verebiliyor.