HDP'li eski vekilden skandal paylaşım

PKK kamplarında yaklaşık bir ay silahlı eğitim aldıktan sonra vekil olan ve terör örgütü propagandası yapmak suçundan hüküm giymesinin ardından vekilliği düşürülen HDP'li eski milletvekili Ferhat Encü, A Milli Takımımızın Portekiz'e yenilmesini kutladı.

EURO 2024'te F Grubunda mücadele eden Türkiye ikinci maçında Portekiz ile karşılaştı. Türkiye'nin 3-0 yenildiği maç devam ederken HDP'li eski milletvekili Ferhat Encü sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yaptı.

Encü, Kürtçe 'Biji Portekiz' diye yazdı. Paylaşıma tepki gösteren vatandaşlar Encü'nün vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi. İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ise "Yıllarca 'biji' dedikleri PKK, bugün can çekişiyor; Portekiz'e 'biji' demişler, ne gam' dedi.

KANDİL'İN SESİ

Bakan Yardımcısı Turan, "Kandil'in listesinden seçime girenler sadece efendilerinin talimatlarını yerine getirirler. Bir spor müsabakasında bile bu ülkenin karşısında durmayı, bu milleti tahrik etmeyi, buradan bir çatışma çıkarmaya çalışmayı ihmal etmezler" açıklaması yaptı.