HDP'den Fransa savunması: Afrika'da ne işimiz var?

Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin kabul edilmesine itiraz HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, Fransa'yı savunarak, Türkiye'nin, Afrika ile ilişkilerinde meseleleri daha fazla militarize etmeden silah satma yarışına girmeden çok daha farklı bir politika izleyebileceğini söyledi.

Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti tezkeresi, konuşmaların ardından oylanarak kabul TBMM'de kabul edildi. HDP bu karara Fransa'yı savunarak tepki gösterdi. HDP'li Hişyar Özsoy, partisi adına tezkereye karşı çıktı.

HDP'DEN FRANSA SAVUNMASI

Türkiye'nin Afrika'daki imajı, yürütülen başarılı diplomasi sayesinde giderek güçlenirken, kıtada da artan etkinliğini Fransa'dan sonra HDP de endişe ile karşıladı. Konu ile ilgili HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, partisi adına tezkereye karşı çıktı. Türkiye'nin, son dönemde Afrika'ya asker göndermeye çalıştığını söyleyen Özsoy "Türkiye bu son zamanda Afrika'ya abanmış durumda, asker göndermeye çalışıyor. Fransa bölgedeki askerlerini bir yıl içinde yarıya indirmeyi düşünürken orada oluşan bu boşluğu doldurmak için birtakım askeri maceralara giriyor." diye konuştu

Özsoy, Türkiye'nin, Afrika ile ilişkilerinde meseleleri daha fazla militarize etmeden, silah satma yarışına girmeden çok daha farklı bir politika izleyebileceğini de, savundu.