HDP'den CHP ve İYİ Parti'ye rest... ''Yönetimde biz de olacağız''

HDP, 2023 seçimlerinde Millet İttifakı'nı desteklemek için gereken şartları sıraladı. İttifaktaki CHP ve İYİ Parti'ye rest çeken HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ''Biz kimseye mecbur değiliz, kimseye mahkum da değiliz.'' ifadelerini kullanarak, ''İçerisinde bizim de olacağımız, yani HDP'nin temsilcilerinin olacağı yeni bir yönetime ihtiyaç var.'' dedi. Buldan'ın bu çıkışı akıllara CHP'li Dursun Çiçek'in, ''HDP üyesi, mutlaka PKK'yı reddeden, Türkiye'de geleceğini gören insanlar var. Onlardan da hükümette bakan olabilir.'' sözlerini getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Millet İttifakı'ndaki CHP ve İYİ Parti'ye rest çekerek, 2023 seçimlerinde ittifakı desteklemek için gereken şartları sıraladı.

Buldan, "Hiç kimse Kürtlerin, Kürt halkının oylarını cebinde kesin olarak görmesin, teknik olarak görmesin sevgili arkadaşlar. Biz kimseye mecbur değiliz, kimseye mahkum da değiliz." diyerek, Millet İttifakı'nın 2023 seçimlerini kazanması halinde HDP'ye ödemesi gereken diyeti açıkladı. Buldan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bizim amacımız şu; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şu an mevcut cumhurbaşkanlığı yerine bu ülkeyi en demokratik şekilde kim yönetecekse, ama bunun içerisinde bizim de olacağımız, yani HDP'nin temsilcilerinin olacağı yeni bir yönetime ihtiyaç var. Şimdi biz bir yandan destekleyip, bir yandan da bu ülke yönetiminde olmayacaksak o zaman halkımız bize şunu sormaz mı? "Tamam biz oy veriyoruz, siz bize şu tarafa oy verin diyorlar." ama sonuçta bir "Temsiliyet hakkını da istiyoruz." diyorlar."

Öte yandan Buldan'ın bu çıkışı, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında Millet İttifakı'na ilişkin açıklamalarda bulunan CHP'li Dursun Çiçek'in sözlerini akıllara getirdi. Çiçek, "Teröre bulaşmamış, sicili temiz ve HDP üyesi, mutlaka PKK'yı reddeden, Türkiye'de geleceğini gören insanlar var yani. Onlardan da hükümette bakan olabilir." ifadelerini kullanmış ve büyük tepki toplamıştı.