HDP'de beyin yıkayıp dağa götüreceklerdi

Adana'daki terör operasyonu HDP-PKK işbirliğini bir kez daha gösterdi. HDP üyesi Ferhat K.'nın başını çektiği çete, partinin il binasında beyinlerini yıkayıp ağlarına düşürdükleri gençleri dağa çıkaramadan yakalandı.

SONER KAN/ADANA

Adana’da terör örgütü ‘PKK/KCK’nın gençlik yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyon, örgütün HDP ile işbirliğini bir kez daha gösterdi. Yakalanan ve HDP üyesi olan 14 şüphelinin, parti binasında çocuk ve gençlere örgütsel içerikli filmler izletip propaganda yaparak, dağa çıkmaya ikna ettikleri ortaya çıktı.

MARKETİ YAKTILAR

Adana’da terör polisi, PKK elebaşı hakkında propoganda yapan ‘PKK/KCK’nın gençlik yapılanmasını takibe aldı. Soruşturmada şüphelilerin, 3 Temmuz’da Seyhan’da bir marketi kundakladıkları tespit edildi. 7 Ağustos’ta operasyon için düğmeye basan polis, 14 şüpheliyi yakaladı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda patlayıcı ve örgütsel doküman ele geçirildi. Örgütün ‘Çukurova Gençlik Sorumlusu’ olduğu öne sürülen Ferhat K. ve diğer şüphelilerin, aynı zamanda HDP üyesi oldukları, parti çatısı altında kurulan; ‘Gençlik Meclisi’ni kendilerine zemin olarak kullandıkları tespit edildi. Ferhat K.’nın, diğer zanlılarla birlikte kandırıp ağlarına düşürdükleri çocuk ve gençleri, HDP Adana İl Binası’ndaki ‘Gençlik Meclisi’nde dağa çıkmaya ikna ettiği öğrenildi. Aynı zamanda kentteki sokak eylemlerini organize ettikleri de belirlenen şüphelilerin, PKK’nın, ilk kanlı eylemini gerçekleştirdiği 15 Ağustos için de hazırlık yaptıkları öğrenildi. Şüphelilerden Serdal A. ve Hasan A.’nın evinde söz konusu eyle için EYP, İbrahim S.’nin ise silahlar bulundu.