HDP terörist kaçırırken yakalandı

Ağrı'da iki terörist, HDP adına tescilli, Yeşil Sol Parti Milletvekili Heval Bozdağ'a tahsis edilmiş araçla dağa kaçarken yakalandı.

Bakan Yerlikaya, Ağrı'dan sınır ötesine kaçmaya çalışan iki teröristin, HDP adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti milletvekili Heval Bozdağ'a tahsis edilmiş araçta yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca Bölücü Terör Örgütü'nün(BTÖ) faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan operasyonda sınır ötesine kaçmaya çalışan BTÖ üyesi terörist ile BTÖ'ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp kişinin yakalanarak tutuklandığını belirtti.

İŞ BİRLİKÇİLER BULUNDU

BTÖ'nün kırsal kadrosuna katılım yapacağı değerlendirilen her iki kişinin de kimlikleri ve arkasındaki iş birlikçilerinin tespit edildiğini ifade eden Yerlikaya, örgüt mensubu teröristin Hazal Karabey, örgüte katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp kişinin ise R.T. olduğu bilgisini verdi.

ARAÇ HDP ADINA TESCİLLİ

Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarında yapılan kontrollere ilişkin bilgi veren Yerlikaya, şunları kaydetti: "Her iki şahsı da Ağrı'ya getiren aracın, HDP adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili Heval Bozdağ adına tahsisli olduğu, tutuklanan şahısları söz konusu milletvekilinin şoförü ile birlikte kendisinin getirdiği tespit edildi. Şoför Y.N. tutuklandı. Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili Heval Bozdağ. hakkında ise soruşturma evrakı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Terör ve onların iş birlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecek."

SİCİLLERİ KABARIK

2020 yılında PKK'lı Yunus Durdu, HDP Van eski milletvekili Murat Sarısaç'ın, aracında yakalanmıştı. Sarısaç'ın, teröristi evinde sakladığı iddia edilmişti. Durdu'nun PKK'nın gençlik yapılanması içinde alan sorumlusu olduğu tespit edilmişti. HDP Kars eski milletvekili Şafak Özanlı da 2015 yılında da Kars'ın Kağızman ve Digor kırsalında bulunan PKK mensuplarına gıda ve ihtiyaç malzemesi götürürken yakalanmıştı. Yine aynı yıl HDP Şırnak eski milletvekili Faysal Sarıyıldız da, Şanlıurfa Ceylanpınar'a PKK kuryesini özel aracıyla getirmişti.

HAİNLERE NOKTA ATIŞI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Mardin Nusaybin'de yapılan operasyonda 2 PKK'lının SİHA'yla etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Teröristlerden biri turuncu kategorideki Nurhak Derik Gap kod adlı Ramazan Temel, diğeri ise gri kategoride bulunan Yılmaz kod adlı Bilal Şahin. Teröristlerin 2 vatandaşımızın şehit edildiği eyleme katıldığı tespit edildi. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde de tespit edilen 16 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi.

ANNELER BİN 504 GÜNDÜR ÇOCUKLARI İÇİN NÖBETTE

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da Diyarbakır HDP il binası önünde başlattığı evlat nöbeti bin 504 gündür sürüyor. Çocuğu Eren'den 10 senedir haber alamadığını ve terör örgütü mensuplarınca kandırıldığını iddia eden anne Fadime Aksu,, "Gitmediğim kapı kalmadı. Eren'in ne ölüsü ne de dirisinden haberim yok. Oğlum, ne olursun sesimi duy. Askerimiz ve polisimizi gördüğün yerde teslim ol" dedi.