Hayvana eziyet edene doğrudan soruşturma

Hayvan Hakları Teklifi, önümüzdeki hafta TBMM'nin gündeminde olacak. Teklife göre, cumhuriyet savcıları hayvana eziyette resen soruşturma başlatabilecek.

YELDA GÖKDAĞ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bu hafta TBMM'de, Hayvan Hakları Teklifi'nde yapılacak son rötuşlarla ilgili bilgilendirilecek. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin salı günü AK Parti MYK'da teklifin sunumunu gerçekleştirecek. Aynı hafta içinde teklif, TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

ÇİFTLİKTE KATALOG SATIŞI

Yeni düzenlemeyle cumhuriyet savcıları hayvana eziyette resen soruşturma başlatabilecek. Bu sayede şikayete gerek kalmadan, sorumluları yakalama ve yargılama için daha hızlı hareket edilebilecek. Petshoplar sadece Tarım ve Orman Bakanlığı'nın lisans verdiği çiftliklerde hayvan satabilecek. Böylece petshoplar ancak katalogdan gösterdikleri hayvanları satın almak isteyenlere, çiftlikte satış yapabilecek.

KISIRLAŞTIRMA BELEDİYELERDE

Sokak hayvanlarının kısırlaştırması, belediyeler tarafından yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesinden belediyelere bunun için ek bütçe ayrılacak. Hayvanlara kötü muamele konusunda yapılacak şikayetler bundan sonra İl Tarım Müdürlüklerine yapılacak. Sadece sahipli hayvanlar değil, sokak hayvanlarına da çip takılacak. Böylece sokak hayvanlarının da kimliği olacak.