Hayata 2 bin kürek

Salda Gölü'nde ‘Unicorn' simidiyle açığa sürüklenen küçük kız insan üstü bir çabayla kurtarıldı.

Şişme oyuncakla sürüklenen çocuk, boğulmak üzereyken bulundu. Kanosuyla 2 bin metre kürek çeken Aslan, kızın hayatını kurtardı.

Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Burdur'daki Salda Gölü'nde korku dolu anlar yaşandı. Akrabalarıyla Doğanbaba Köyü'nde göle giren Ayşe Sıla G.'nin (9) bindiği şişme oyuncak at, rüzgarın ve dalgaların etkisiyle sürüklendi. Gözden kaybolan çocuğun bulunması için AFAD ekipleriyle cankurtaranlar seferber oldu. Karavanıyla birlikte plajda tatil yapan Gökhan Aslan da yanına bir cankurtaran aldı; kanosuyla göle açıldı. 2 bin metre kürek çektikten sonra boğulmak üzere olan çocuğu bularak kurtaran Aslan, tekrar kürek çekerek sahile ulaştı; alkışlarla karşılandı. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan küçük kız fazla su yuttuğu ve hipotermi geçirme riski bulunduğu için hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

'SON ANDA YETİŞTİK'

Gölün ortasına yaklaştıkça umudunu kaybettiğini belirten Gökhan Aslan, mucüze kurtuluşu şöyle anlattı: "Önce şişme atı gördüm; iyice yakınla- şınca çocuğun neredeyse suya batmak üzere olduğunu fark ettik. "Yetişin" diye bağırıyordu. Yanımdaki arkadaşla çocuğu aldık."