Hayallerine bir adım vardı!

Yasemin, çocukluğundan bu yana öğretmenliğin hayalini kurdu... Binbir emekle okuyup mezun olan genç kız, öğrencilerine ışık olamadan kalbine yenildi.

Gürkan ATA

Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde hayata gözlerini açan Yasemin Ayaydın Babul, babasının desteğiyle öğretmen olmak istedi. Hayallerine ilk adımı atarak Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazanan genç kız, gece gündüz çalıştı. Okulunu başarılı bir şekilden tamamlayan Yasemin, mutlu bir evliliğe adım attı.  Yazısında da belirttiği gibi atamayı bekleyen genç kız, önceki gün evinde rahatsızlandı. Kalp krizi geçiren Yasemin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yasemin'den geriye ışık saçan gülüşü ve mesleğine duyduğu aşk kaldı. 

BABAMA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZ

Güzelliği ve neşesiyle çevresine ışık saçan Yasemin, son Öğretmenler Günü'nde Sürmene'de yaşayan babasına sosyal medyadan şöyle seslenmişti: “Bu mesleği seçmeme ve sevmeme neden olan babama ne kadar teşekkür etsem az. Tarif edilemez bir duygu öğretmen olmak... İnşallah bir sonraki yıl atanmış, vatana millete hayırlı öğrenciler yetiştiren öğretmenler olarak kutlarız bu günümüzü...”