Hayali, gençlere umut kapısı açtı

Futbol aşığı iş insanı Emrah Ayırma yetenekli ancak maddi yetersizlik nedeniyle futbolcu olma hayalini gerçekleştiremeyenlere başkanı olduğu Menderes Karadeniz Spor Kulübü'nün kapılarını açtı.

Bülent Şanlıkan

İzmirli iş insanı Emrah Ayırma, kentte maddi yetersizliği olan çocuklar için forma yaptırarak başladığı hayalini şimdi hayata geçirdi. Başkanlığını yaptığı Menderes Karadeniz Spor Kulübü'nde yetenekli ama maddi yetersizliği olan çocuklara destek olan Ayırma,süreci AKŞAM'a anlattı: "2008'de çırak olarak girdiğim kuyumculuk sektöründe üç mağazayla İzmir'de bilinen bir marka haline geldik. Başarının getirdiği kazanç paylaşıldığı zaman güzel. Ben de bu nedenle kazancımın bir kısmını kendi oluşturduğum sosyal projem için paylaşıyorum. Benim önceden bir hayalim vardı; Trabzonspor'un başkanı olmak. Çocukken Altay Spor Okulu'na gidiyordum. O dönemde akranlarımdan bazılarının benden daha yetenekli olduğu halde maddi yetersizlikten dolayı ilerleyemediklerini gördüm. Oysa ki bugün ünlü futbolcular olabilirlerdi. Şimdi hem kendi hayallerimi hem de çocukluk arkadaşlarımın hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyorum."

KULÜBE BİR PAY YATIRIYORUM

"İzmir'de maddi yetersizliği olan çocuklar için forma yaptırarak başladığım bu hayali şimdi hayata geçiriyorum. Başkanlığını yaptığım Menderes Karadeniz Spor Kulübü'nde yetenekli ama maddi yetersizliği olan çocuklara destek oluyoruz. Ben, bu süreçte büyük kulüplerin alt yapılarının ticarete dayalı olduğunu gördüm, kendi takımımı kurdum. Satışını yaptığım her gram altından kulübe bir pay yatırıyorum. Bu yüzden bizden alışveriş yapan herkes aynı zamanda sosyal bir projeye de destek olmuş oluyor."