Hayalet sınıflar özel okul kapatır

YKS'ye hazırlanmak isteyenlere fahiş fiyatlarla hayalet sınıf açan, hiç gitmeyen öğrencileri ‘varmış' gibi gösteren özel okullara yüklü miktarda ceza ve ruhsat iptali geliyor.

Akşam Gazetesi

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, yeni düzenlemeyle açık öğretim liselerine geçişleri zorlaştırdı. Söz konusu liselere geçemeyen ancak tam zamanlı YKS kurslarına gitmek isteyen 12. sınıf öğrencileri için bazı özel okullarda fahiş fiyatla "hayalet sınıflar" kurulduğu ihbarı alındı.

E-OKUL'DAN VERİ ANALİZİ

Söz konusu okullarda öğrencilerin gitmedikleri halde, 'varmış' gibi gösterildiği, hatta "sahte diploma" hazırlığı yapıldığı tespit edildi. Eylül itibarıyla özel okullara geçiş yapan öğrencilerin tüm verileri analiz edildi. MEB Teftiş Kurulu da genel denetim kararı aldı, 81 il valiliğine okul inceleme için yazı gönderildi. Yapılan incelemeler sonunda 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na göre, mevzuata aykırı fiilin işlendiği özel okulların kurum açma izni ve çalışma ruhsatı iptal edilecek. Özel okul sahiplerine de brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası verilecek.