Hayalet Alman ajanın adresi BND'ye çıkıyor

İstihbarat birimleri Gezi Parkı karşısındaki otelde oda tutup iç savaş çağrısı yapan Alman ajanın peşinde. Morius Sebastian Enden adına düzenlenen pasaport kullanan Alman'ın, Türkiye'ye ilk kez giriş yaptığı tespit edildi.

LEVENT ALBAYRAK

Türkiye'ye karşı terör örgütü PKK, FETÖ ve DHKP-C'lileri koruma kalkanına alan Almanya'nın ikinci bir Gezi kalkışması oyunu deşifre oluyor. Geçtiğimiz gün Gezi Parkı'na bir otelin penceresinden bildiri yağması sonrası odaya baskın yapan polis şok edici bir düzenekle karşılaşmıştı. Alman vatandaşı Morius Sebastian Enden'in oda tuttuğu ve buraya kurduğu uzaktan kumandalı düzenekle pencereden binlerce bildiri dağıttığı saptandı. Enden'in dağıttığı 'Bavyera Eyaleti ve Alman Fedaral Hükümeti tarafından desteklenmektedir' ifadesi bulunan bildiride Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tehdit ve hakaretler yer alıyordu. Türkiye'de yeni bir kalkışma yapılıp hükümetin devrilmesi çağrısı yapılan bildiride iç savaş çığırtkanlığı yapılıyordu. 

Tüm bağlantılar araştırılıyor 

Olayın boyutunun anlaşılması üzerine soruşturmayı MİT ve polis istihbarat birimi devraldı. Kurulan özel ekip Enden pasaportuyla otelden oda tutan Alman vatandaşı ajanın izini sürmeye başladı. Enden'in 28 Haziran'da Türkiye'ye giriş yaptığı 30 Haziran'da çıktığı saptandı. Türkiye'ye ilk kez giriş yapan Enden'in bağlantılarını tespit etmek için o tarihlerde otelde kalan tüm isimler ve ziyarete gelen kişiler mercek altına alındı.

Gezi kalkışmasını destekleyen Alman vakıflar mercek altında

Yapılan araştırmada Enden'in basit bir protestocu değil çok profesyonel olduğu adeta hayalet gibi izini kaybettirdiği saptandı. Özel ekip, Enden'in Alman Dış İstihbarat Servisi (BND) elemanı olma ihtimali üzerinde duruyor. BND bağlantılı Türkiye'de faaliyet gösteren Alman Vakıflar da mercek altına alındı.  Alman vakıflar, Gezi kalkışmasında provokasyon yamış, şehirlere hendek kazdığında terör örgütü PKK'ya çanak tutmuştu. Alman vakıfların CHP'nin yürüyüşü ve Afrin'e yönelik operasyon hazırlığının gündemde olduğu son günlerde yeni bir Gezi kalkışmasının körüklemek için hareketlendiği öğrenildi.