Havalimanı yeni terminal binası Kayseri'ye yakıştı

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı'nı yeni terminal binasında ilk yolcuları karşıladı. 4 yolcuya günün anısına Erciyes tatili hediye eden Büyükkılıç, “Yeni terminal şehrimize yakıştı. Kültür ve gastronominin kenti Kayseri'ye güzel hizmetler verecek” dedi.

Yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kayseri Havalimanı yeni terminal binası hizmet vermeye başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentte önemli bir kazanım olacak ve 8 milyon yolcuya hizmet etmesi hedeflenen projeyi ilk günden bu yana yakından takip ederek, çalışmalara destek oldu. Hizmete açılan Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binasında ilk yolcuları karşılayan Başkan Büyükkılıç, binada incelemelerde bulunarak son duruma ilişkin yetkililerden bilgi de aldı.

İLİMİZE YAKIŞAN BİR PROJE OLDU

İncelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Kayseri'ye yakışan projelerle vatandaşları buluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, "Ortaya bir ürün çıktı ama şehrimize çok yakıştı. Anadolu'nun bağrındaki Kayseri'de hem Kapadokya'ya hem Erciyes Kayak Merkezi gibi bir değerimize kültürün ve gastronominin kenti Kayseri'ye güzel hizmetler vereceğine inanıyorum" dedi.

19 UÇAK PARK EDEBİLECEK

Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapılmadan önce 2 milyonun üzerinde kapasitesi olduğuna dikkat çeken Büyükkılıç, "Yeni terminal binasıyla bu sayı 6 milyona, hatta zorlanırsa 8 milyona erişebilecek. 6 körük ile burada yolcularımızın gideceği ve uçağa bineceği boyut söz konusu. Ve yine 7'nci uçağın park edeceği büyük bir alan söz konusu. Yani 19 uçağın da park edeceği bir alan. Bütün bunların yanında yolcularımız otoparka girdikten sonra hiçbir sıkıntı yaşamadan içeriye geliyor. Uçağına biniyor. Otoparkımız 4 katlı. 640 araçlık bir kapasitesi mevcut. Güzel bir sonuç. Hakikaten heyecanlıyız ve keyifliyiz. İnşallah bundan sonraki süreçte sayın cumhurbaşkanımızın Kayseri'ye olan teveccühü ile Kayserimizi vatandaşlarımıza yakışan projelerle vatandaşlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç , Kayseri Havalimanı yeni terminal binasını kullanan yolcularla sohbet etti.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan ve 23.15'te Kayseri Havalimanı'na inen uçakta bulunan yolculardan yeni terminal binasına ilk giren 4 yolcuya günün anısına Erciyes tatili hediye eden Başkan Büyükkılıç, Koreli yolcularla da yakından ilgilendi.

Yeni terminal binasını çok beğendiklerini dile getiren yolcular da ilgisi ve samimiyetinden dolayı Başkan Büyükkılıç'a teşekkür ettiler.

BÜYÜKKILIÇ'TAN EŞSİZ BİR PROJE: KAYA MÜZE

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 bin yıl geçmişi olan Kültepe Kaniş-Karum'dan çıkan eserlerin sergileneceği Kültepe Müzesi'ndeki çalışmaları inceledi.

Kayadan oyma müzenin son durumu hakkında bilgi alan Başkan Büyükkılıç, "Hocamıza kazı başkanımız olarak teşekkür ediyorum. Kültepe Kaniş-Karum'daki kazılarda çıkan eserler ortam olmaması nedeniyle başka yerlerde korunuyor ya da naklediliyordu. Bu eserleri sergileyememiz bizim için büyük kayıp. İnşallah hem korumak hem geriye dönüşünü sağlamak amacıyla yaptığımız yer altı müzemiz 3 bin 500 metrekare ile Türkiye ve dünyada kendisinden söz ettiren bir müze olacak" diye konuştu.

KAZI VE ZEMİN ÇALIŞMASI BİTTİ

Müze çalışmalarını kazı yöntemi ile yaptıklarını vurgulayan Büyükkılıç, "Kazı ve zemin çalışması bitti. Elektrik ve altyapı sıkıntıları giderildi. Vitrini ve projelendirme çalışmaları sürüyor. Fikri hocamızın da tespitleri ile burada sergilenmesini istediğimiz eserlerimizi Kültür Bakanlığımızdan talep ettik" dedi.

Başkan Büyükkılıç, önümüzdeki sezon buranın uğrak yeri olacağını belirterek, "Müzemiz Kayseri-Sivas yolu üzerinde, şehrimize de 25 km uzaklıkta. İnşallah biz bu anlayış içerisinde kütüphaneler, müzeler şehri diye nitelendirirken laf olsun diye değil altyapısını oluşturan ve kamuoyuna daha önce vadettiğimiz şekilde projelerini hayata geçiren bir yaklaşım ile çalışmaları sürdürüyoruz" bilgilerini paylaştı.

Projede sona gelindiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Kültepe Müzesi'nin kente hayırlı olmasını temenni etti.

Başkan Büyükkılıç'a teknik gezi esnasında Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal da eşlik etti.

DOKTOR BAŞKAN, HEM DUA HEM DE TEBRİK ALIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile hayata geçirilen, yatarak tedavi gören hastaların yakınları için projelendirilen konforlu ve sosyal donanımlı Ali İhsan Erbil-Gülsevim Erbil ve Serpil-Mehmet İştahlı Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhaneleri, hem takdir görüyor hem de dua alıyor. Şehir dışından gelenler, Başkan Büyükkılıç'a proje için hem dua etti, hem de belediye başkan adaylığını tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Niğde'den geldiklerini söyleyen Hüseyin Öztürk, git gel sıkıntısının Hasta ve Hasta yakınları misafirhanesi ile aştıklarını ve misafirhaneden çok memnun olduklarını dile getirerek, "Memduh Başkan'dan Allah razı olsun. Gerçekten de çok iyi bir şey yapmışlar" dedi.

Antalya'da yaşayan Adile Saray ise Kayseri'de böyle bir imkân buldukları çok memnun olduklarını ve burada kendilerine çok destek olduklarını ifade ederek, Evim gibi burası. Hayatımda ilk defa böyle bir imkân sundular" diye konuştu.

Melikgazi Erenköy'de faaliyete geçen merkezi TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Başkan Büyükkılıç ve protokol birlikte gezdi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Ali İhsan Erbil-Gülsevim Erbil ve Serpil-Mehmet iştahlı hasta ve hasta yakınları misafirhanelerinde kalan vatandaşlarla sohbet etti.

HOSPİS'İN TÜRKİYE'DE BİR EŞİ DAHA YOK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir'in sağlık yatırımlarında önemli bir yer tutan ve tıp insanları tarafından beğeni ile karşılanarak Türkiye'nin Sağlık Ödülleri'nde 'Yılın Yenilikçi Uygulaması' kategorisinde birincilik alan Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi (HOSPİS) projesinin tanıtımı yapıldı.

Başkan Büyükkılıç, "3 bin 300 metrekare alanıyla, hem çevre hem içerisindeki yapılaşmayla 2 senede bitirdiğimiz özellikli olan, kanser hastalarımızın son dönemini en sağlıklı, huzurlu şekilde sürdürmeleri adına yapılan çalışmanın eseridir" dedi.

Tanıtımda yer alan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar da projenin Türkiye'de eşi ve benzeri olmayan bir tesis olduğunu belirterek, "Başta Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç olmak üzere bütün sağlık personelimiz, hocalarımız onların katkılarına ve hayırsever kardeşlerimizin bu konudaki sağladıkları desteklere de şahsım ve Kayserili hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, makamında ziyaret ettiği Başkan Büyükkılıç'a Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası Cumhurbaşkanlığı himaye beratını takdim etti.

DÜNYA KAR MOTOSİKLETİ ŞAMPİYONASI ERCİYES'TE

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın turizmin amiral gemisi olarak nitelendirdiği dünyanın sayılı kayak merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası'nın SNX Türkiye etabına ev sahipliği yapacak.

8, 9,10 Mart'ta koşulacak Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası'nı ülkemize ve Erciyes'e kazandırdıkları için mutlu olduğunu belirten Büyükkılıç, "Türkiye Yüzyılının ilk büyük uluslararası etkinliğini Erciyes'te yapacağız. İkinci mutluluğumuz da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle bu büyük organizasyonumuzun Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılması. Ülkemize yakışır bir organizasyon yapacağız" dedi.