Havada karada tatilci yoğunluğu

Dokuz günlük bayram tatili için yola çıkan vatandaşlar, karayollarında trafiğe neden oldu. Otobüs biletleri tükenirken, Atatürk Havalimanı’nda da yolcu rekoru kırıldı.

Kurban Bayramı tatili dün itibariyle başladı. Bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen İstanbullular sabahın erken saatlerinde yola çıktı. Kocaeli’de TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Ankara istikametleri yola çıkan tatilcilerle kilitlendi. TEM Otoyolu’nda yaşanan yoğunluktan kaçanlar D-100 Karayolu’nu da doldururken, her iki yolda da trafik adım adım ilerledi. TEM Otoyolu’nda İzmit ile Tavşancıl mevkiinde, D-100 Karayolu’nda ise İzmit ile Körfez ilçeleri arasında yoğunluk yaşandı. TEM’in Bolu geçişinde de etkili olan sağanak yağış nedeniyle ulaşım aksadı.  

Bilet bulmak bir mucize

İstanbul Bayrampaşa 15 Tem-muz Otogarı’nda da hareketlilik devam ediyor. Yoğunluk nedeniyle birçok seyahat firması ek sefer koydu. Ancak tatil için Gümüşhane’ye gitmek istediğini söyleyen Kürşat Yıldırım isimli bir vatandaş 1 haftadır bilet aradığını belirterek “Kendi memleketime, Gümüşhane ve Bayburt’a bilet bulamadım. O yüzden Trabzon üzerinden aktarmalı gideceğim” şeklinde konuştu.

230 bin yolcuyla rekor kırdı

Havayolu  şirketleri yoğun talebi karşılamak adına ek sefer koyarken 1441 uçağın kullandığı Atatürk Havalimanı’nda 185 bin 414 yolcu geçti. Buna transfer yolcular da eklendiğinde 230 bin yolcunun geçmesiyle Atatürk Havalimanı’nda bir günde geçen yolcu sayısı rekoru kırıldı. Bu rakam çok ilin nüfusundan fazla durumda.

Hatalı sürücüye kırmızı düdük

İçişleri Bakanlığı, kurban bayramında olası trafik kazalarının önüne geçmek için çocuklardan da yardım istiyor. “Ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” uygulamasıyla çocuklar ebeveynlerine trafik polisliği yapacak.

Bakan Soylu denetimlere katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Çorum, Amasya, Bolu ve Kırıkkale’deki denetimlere katıldı. Yolcularla sohbet eden Bakan Soylu, çocuklara şapka, tişort ve kırmızı düdük hediye ederek, hata karşısında sürücüleri uyarmalarını istedi.

KAZALARDA İLK GÜN 19 ÖLÜ  

Trafik canavarı yine boş durmadı! Bayram tatilinin birinci gününde 23 ilde saat 18:00’e kadar meydana gelen trafik kazalarında 19 kişi öldü, 91 kişi de yaralandı.