Hatay'da patlama meydana geldi... 2 terörist etkisiz hale getirildi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, şüphelenilen terörist etkisiz hale getirildiği sırada patlama meydana geldi. Patlamayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terörle ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Hatay'ın İskenderun ilçesi Fener Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ölen veya yaralananın olmadığı olayda, çevredeki bazı araçlar ile iş yerleri hasar gördü.

Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemlerini sürdüren ve vatandaşların emniyeti için yoğun çaba sarf eden güvenlik güçleri, caddenin giriş çıkışlarını araç ve yaya trafiğine kapattı.

OLAY

İskenderun ilçesinde polis ekipleri Payas'ta uygulama noktasına saldırı girişiminde bulunan teröristlerin bulunduğu otomobili takibe aldı.

Otomobilde bulunan 2 terörist ile polis ekipleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında patlama meydana geldi. Teröristlerden biri etkisiz hale getirilirken, diğerinin ise kaçtığı iddia edildi.

VALİ DOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan twitter hesabından patlamayla ilgili açıklamada bulundu.

Vali Doğan, "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.

Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir." açıklamalarında bulundu.

Hatay'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

BAKAN SOYLU: HİKAYESİNİ ANLATACAĞIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı twitter'dan Hatay'daki patlamayla ilgili paylaşımda bulundu.

Bakan Soylu paylaşımında, "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız." ifadelerini kullandı.

OLAY YERİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 2 teröristten birinin etkisiz hale getirildiği ve ardından patlamanın yaşandığı bölgede güvenlik güçlerinin aldığı geniş çaplı önlemler devam ediyor.

Fener Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ölen veya yaralanın olmadığı olayda, çevredeki bazı araçlar ile iş yerleri hasar gördü.

Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemlerini sürdüren ve vatandaşların emniyeti için yoğun çaba sarf eden güvenlik güçleri, caddenin giriş çıkışlarını araç ve yaya trafiğine kapattı.

Hatay'da olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor

HATAY VALİSİ DOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Bölgede operasyonların sürdüğünü anlatan Doğan, şunları kaydetti:

Vali Doğan, herhangi bir can kaybı olmadan operasyonun sevk ve idare edildiğini ve neticenin alındığını belirterek, hayati tehlikesi olmayan hafif yaralılar bulunduğunu sözlerine ekledi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı twitter'dan Hatay'daki patlamayla ilgili paylaşımda bulundu.

Başkan Erdoğan Paylaşımında, "Hatay’da gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeniyle kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Tüm Hataylı kardeşlerime geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü saldırıdan, felaketten, hain emellerden korusun." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, "Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir. Allah’ın izni, güvenlik güçlerimizin gayretiyle hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımızın ötesinde terörle ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

"TÜRKİYE, TERÖRE VE YANDAŞLARINA ASLA GEÇİT VERMEYECEK"

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Hatay'da gercekleşen terör eylemine ilişkin, "Teşebbüs edilen hain saldırı kahraman polisimizin dikkatiyle bertaraf edildi. Türkiye, teröre ve yandaşlarına asla geçit vermeyecek." ifadelerini kullandı.

Şentop, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Hatay İskenderun'da teşebbüs edilen hain saldırı kahraman polisimizin dikkatiyle bertaraf edildi. İskenderun halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Meclis Başkanı Şentop, Türkiye'nin, teröre ve yandaşlarına asla geçit vermeyeceğini kaydetti.