'Hatay'da kota doldu' dezenformasyonu! İddialar yalan çıktı

Hatay'daki depremden sonra kaydını başka illere alan ve bugünlerde hasarsız evlerine dönmek isteyen depremzedelerin nüfus müdürlükleri tarafından, ''kota doldu'' denilerek geri çevrildiği iddiası yalan çıktı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların geri çevrilmesi veya kota şeklinde bir uygulamanın olmadığı belirtildi.

"Hatay'daki depremden sonra kaydını başka illere alan ve bugünlerde hasarsız evlerine dönmek isteyen depremzedeler nüfus müdürlüklerinden, "kota doldu" denilerek geri çevriliyor" iddiasının doğru olmadığı açıklandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Deprem tarihinden itibaren şu ana kadar 87 bin 862 aileden adres beyanı alan Hatay'daki tüm nüfus müdürlükleri, randevu sistemi ile çalışmalarına devam etmektedir. Hiçbir vatandaşımızın geri çevrilmesi veya "kota" şeklinde bir uygulama söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.


Devletin tüm imkanları seferber edilerek Hatay'ın ihyası ve inşası için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtilen açıklamada, "İddiaların aksine, depremzedelerin hasarsız/az hasarlı durumda olan evlerinde ikamet edebilmeleri için hasar gören ve Hatay Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan şebeke suyu hattının onarımı da Hatay Valiliği tarafından yapılmaktadır." denildi.

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ"