Hataya düşüp beni savunanlar oldu

İstanbul'da yaşanan ‘kar krizi'nde İngiltere Büyükelçisi ile balık yerken yakalanan İBB Başkanı İmamoğlu, kendisini savunmak için çıktığı yayında, kendisini savunanların hata yaptığını söyledi, ‘CHP içi kumpasa uğradığı' iddiasına işaret etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın yayınına katıldı. İstanbul'un son 20-25 yılda böyle kar görmediğini savunan İmamoğlu, İBB sorumluluğundaki yolların kapandığını, ancak çevre yolları ve özel şirket sorumluluğundaki yolların da kapandığını söyledi. İmamoğlu, "Aslında burada vatandaş sorumluluğu da devreye girer, kötü lastikle yola çıkmamalı, uyarıları dikkate almalı. Biz insanlarımızı uyardık" dedi. İmamoğlu, bunu "16 milyon vatandaşımızla işbirliği yaptık" diye tanımladı.

BÜYÜKELÇİDEN 'İZİN' ALMAMIŞTIM

Kar krizi sırasında İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile balık yemesine değinen İmamoğlu, yemeği 25 gün öncesinden belirlediklerini, bunun gizli olmadığını belirtirken, "Oranın camları açıktır, bunun gizliliği yok ki" dedi, ancak 'neden uzun süre doğrulamadığı' sorulunca, büyükelçiden izin almadan açıklamayı doğru bulmadığını savundu.

1 SAAT DEMİŞTİ, 2 SAATE ÇIKARDI

İmamoğlu, yemeğe gidişini, "Saat 4-5 gibi işlerimizi AKOM'da toparladıktan sonra böyle bir gidişi normal karşıladım ve gittim. 6'da oturduk 8 gibi kalktık. 2 saat sürdü" diye anlatan İmamoğlu, "Olağanüstü durum var mıydı" sorusu üzerine, bu kez "Kar zaten olağanüstü" dedi, sonra da "Sarıyer'e giderken bile yol üzerinde çok yoğun bir kar yaşamadık. Gayet rahat bir şekilde gittik" diye devam etti.

İmamoğlu'nun, daha önce 'bir saat' dediği yemek için bu kez 'iki saat' demesi ve kendisine özel olarak bir kar küreme ve tuzlama aracının eşlik ettiğine değinmemesi dikkat çekti.

PARTİ İÇİ KUMPAS İDDİALARI

Fotoğrafın, kendisine CHP içi bir kumpas olarak paylaşıldığı iddialarına da üstü örtülü değinen İmamoğlu, "Oradan bir fotoğraf çekildi, işin içinde bir kumpas ve başka hususlar var ama buna girmiyorum, siyasi tarafıyla hiç ilgilenmiyorum. Onun çekilmesi, bir siyasi ilintisi olan tarafından kime gönderildiği oradan nasıl yayıldığına kadar her detayı biliyorum" dedi, ancak siyasi ilinti ve kumpas konusunda ayrıntı vermedi.

HATAYA DÜŞÜP SAVUNDULAR!

İmamoğlu, gazeteci Murat Ağırel'in kendisini araması üzerine fotoğrafı doğruladığını belirtirken, aradan uzun zaman geçtiği hatırlatılarak, "Sizi sevenler trol sandı, sazan gibi atladılar" denilmesi üzerine, "Evet 12-13 saat var. Eksik, hata, biri fotoğraf çekti, o oldu bu oldu... Bunların hepsi çöp. Beni savunanlar oldu. Onun yalan haber olduğunu şey yapıp, hataya düşüp beni savunanlar oldu" ifadesini kullandı.

GAZETECİLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

İBB Başkanı İmamoğlu'nun avukatları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Balıkçıda yenen yemeğin MOBESE görüntülerinin servis edilmesiyle" ilgili soruşturma açılması için şikayet dilekçesi verdi. İmamoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada, "Bu durumun devletin imkanları kullanılarak, bir MOBESE kamerası görüntülerinin böylesi bir magazinsel bir sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının takipçi olacağım" ifadelerini kullanmıştı. Avukatların, "MOBESE'den sorumlu ve/veya erişimi bulunan tespit edilecek şüpheli veya şüpheliler" ile "Milat Gazetesi muhabiri ve Yeni Şafak Gazetesi muhabirinden" şikayetçi oldukları belirtildi.