Harekatla ilgili çarpıcı yorum: Bunu dünyada birkaç ülke yapabilir

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yuvalanmış PKK-YPG'li teröristlere karşı gerçekleştirdiği Pençe Kılıç operasyonunu değerlendiren Uluslararası İlişkiler Uzmanı Mesut Hakkı Caşın, ''Bu dünyada 3-5 ülkenin yapabileceği türden bir operasyondur'' ifadesinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) terör örgütü PKK ve yan oluşumlarına karşı tüm komuta kademesi ile 'Pençe-Kılıç Harekatı'nı başlattı. Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden operasyonu sevk ve idare eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terör örgütünün sözde karargahları tam isabetle vuruldu. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı" dedi.

Sabah'ta yer alan haberde: Pençe Kılıç harekatını değerlendiren Uluslararası ilişkiler uzmanı Mesut Hakkı Caşın da operasyonun kapsam ve kabiliyetine ilişkin dikkat çeken detayları açıkladı ve "Bu dünyada 3-5 ülkenin yapabileceği türden bir operasyondur" dedi.

İşte Mesut Hakkı Caşın'ın Pençe Kılıç operasyonu ile ilgili yaptığı kritik son dakika değerlendirmeleri:

BU EŞ ZAMANLI BİR HAREKAT

"Türkiye Cumhuriyeti'ni asla terörle yıldıramayacaklar. Şu anda kahraman pilotlarımız oradalar. Bunun bir eş zamanlı harekât olduğunu düşünüyorum. Hem karadan topçu harekâtıyla destekleniyor hem de hava harekâtıyla hedefler vuruluyor.

SİHA'LAR YİNE ÖNCÜ ROLDE

Sınıra yakın bölgelerde SİHA'larımız tarafından tespit edilen hedefler vurulmakta. Pilotlarımız ve topçularımızın uyumadığı görülüyor. TSK şimdi o bebekleri öldürenlerden hesap soruyor. Ama mertçe gidip de kalleşçe masum insanları öldürmek değil. Türkiye, uluslararası hukuk açısından meşru müdafaa hakkını kullanmaktadır.

CEZALANDIRMANIN GELDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi cezalandırmanın geldiğini görüyoruz. Ayrıca sabah MİT 11 tane DEAŞ'lıyı yakaladı. O halde, emperyalizmin elleri tek tek kesiliyor. Onun tetikçisi olan PKK/PYD/YPG'liler de gereken cezayı alıyor.

ABD'NİN SÖZÜNÜ TUTMADIĞINI GÖRÜYORUZ

Trump'ın söz verdiği gibi ABD askerinin çekilmediğini görüyoruz. Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarının boşaltılmadığını görüyoruz. İran sınırından, Akdeniz'e kadar bölge hapsedilmiş durumda.

SAYILI ÜLKENİN YAPABİLECEĞİ BİR HAREKAT

Dünyada ancak dört beş ülkenin yapabileceği bir harekat. Eş zamanlı bir hava harekatı icra edilmekte.

TAM 160 KM İÇERİYE GİRİLDİ

İçeriye 160 km girmişler. İstanbul'a yapılan bu saldırı uluslararası toplum tarafından reddedildi. Türkiye'nin Hristiyan ve Müslümanıyla bütün olduğu görüldü.

Bence bomba ellerinde patladı. Buradan Yunanistan'a sesleniyorum; Görün Türkler nasıl geliyor.

TÜRKİYE'NİN SİVİL HASSASİYETİ

Türkiye, 7-24 bu tür operasyonlar yapabilir. Siyasi iradeyle ordunun birlikte olduğunu görüyoruz.

Başkalarının yaptığı gibi sivilleri katleden bombalar atılmıyor.