Hapisteki FETÖ'cülere selam gönderen Kılıçdaroğlu söz verdi

AP'nin Türkiye kararını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği müzakerelerinin yeniden açılması istediğini söyledi. FETÖ'den tutuklananlara 'saygılarını' gönderen Kılıçdaroğlu, operasyonları 'zulüm' olarak niteledi ve ''Memleketi bu zulümden CHP çıkarır'' dedi.

1

"Geldiğimiz nokta iç açıcı bir nokta değil" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu:'na seslenerek, "Bütün dünya bize kapılarını kapatmış. Avrupa Parlamentosu bir karar aldı. Türkiye'nin müzakere sürecini askıya aldı. Avrupa Birliği üyelerinin tümüne seslenmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti öteden beri, kurulduğu tarihten bu yana yüzünü batıya ve uygarlığı dönmüş bir ülkedir. Biz laik, sosyal hukuk devletini koşuslsuz savunana bir ulusuz. Dolayısıyla bir kişiye kızıp 80 milyonluk bir ülkeye yaptırımlar uygulamayınız. Bu bir halkı cezalandırmaktır. Biz kendi ülkemizde bu mücadeleyi zaten yapıyoruz. Hiçkimsenin endişesi olmasın. Tek bir Cumhuriyet halk Partili dahi bu ülkeyi bir kişiye asla teslim etmeyecek. Müzakerelerin yeniden açılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

FETÖ'DEN TUTUKLANANLARA SELAM GÖNDERDİ

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklamalara değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Özgürlük meydanından hapisteki bütün gazetecilere, akademisyenlere selamlarımızı saygılarımızı gönderiyoruz. Onları yazdıkları için, elleri kalem tuttukları için hapiste olmaları bizim için ayıp, onlar için onurdur. Onlar adi bir suçtan içeride değiller, düşündükleri için hapisteler. Dünyanın bütün zulüm eden iktidarları düşünen insanlara düşman olur. Düşünen insanlar her zaman ağır bedeller ödüyor. Bugün ağır bedeller ödeniyor ama o bedelleri ödeyenler tarihe not düşüyorlar. O nedenle Bakırköy'den o yiğit insanlara selamlarımızı gönderiyoruz. Bir karşı darbe süreci içindeyiz. 15 Temmuz'u fırsat bilip cadı avı başlatarak bir karşı darbe başlattılar. Bunun hesabını sormazsam namerdim. Mazluma sahip çıkmak, zulme edene karşı olmak bizim görevimizdir."

İş dünyasına seslenen Kılıçdaroğlu, “Kimse yarın ne olacak bunu bilemiyor. Bu memleketi içinde bulunduğu zulümden ancak ve ancak CHP çıkarır. Bu kadar açık ve net söylüyorum" dedi. İHA