Sigara fiyatları 2021 güncel ne kadar oldu? Hangi sigaralara zam geldi?

Sigara fiyatlarına zam geldi. Sigara fiyatlarına gelen zammı Türkiye Tekel Bayiler Başkanı Özgür Aybaş duyurdu. Aybaş, sigaradaki zamların 4 Ekim'den itibaren geçerli olacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından Hangi sigaralara zam geldi? Sigara fiyatları 2021 güncel ne kadar oldu? gibi soruların yanıtları merak edilmeye başlandı. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Philip Morris bünyesinde bulunan sigaralara zam geldi. Hangi sigaralara zam geldi? Sigara fiyatları 2021 güncel ne kadar oldu? gibi soruların yanıtları ise yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Sadece Philip Morris SA grubuna ait sigaralarda 1 TL'lik zam görülürken ortalama artış yüzde 6,25 oldu. Güncel sigara fiyatlarına dair tüm detaylara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz..

HANGİ SİGARALARA ZAM GELDİ?

Türkiye Tekel Bayiler Platformunun paylaştığı bilgiye göre Philip Morris SA grubuna ait sigaralara 1 TL'lik, ortalama yüzde 6.25 civarında artış yapıldı.

SİGARA FİYATLARI 2021 GÜNCEL NE KADAR OLDU?

Son zamla birlikte; 16 TL olan sigaralar 17, 17 TL olan sigaralar 18, 18 TL olan sigaralar 19 lira oldu. Grubun sattığı en pahalı tütün ürünü 19.50 TL olurken, en ucuz sigara 15,50 TL oldu.

SİGARANIN ZARARLARI NELERDİR?

Sigaranın vücuda zararları sayılamayacak kadar çoktur. Sigara dumanı, çoğu toksik ve kanserojen olan 4800'den fazla farklı madde içerir. Dumanın solunması halinde, bu toksinler akciğerler tarafından emilir ve vücuda dağılır. Sigara içmek, kardiyovasküler hastalıklar, kronik solunum sistemi hastalıkları, kanser ve tip 2 diyabet gibi kronik bulaşıcı olmayan hastalıklar için en önemli risk faktörlerinden biridir.

Tütün kullanımı sadece solunum sistemi hastalıkları, kardiyovasküler hastalıklar veya kanser riskini arttırmaz. Kanın oksijen taşıma kapasitesini düşürerek ve damar yapısını bozarak vücuttaki tüm organ ve dokulara zarar verir. Sigaranın zararları kısaca vücudun tamamını etkisi altına almaktadır.