Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun'da balıkçı tezgah ve manavlarında hamsinin 7 ila 10 liradan satıldığını belirtti. Hamsinin bu sezon tezgahların en pahalı balıklarından biri haline geldiğini dile getiren Arslan, "Hamsi son yıllarda hiç bu kadar pahalı olmamıştı. Geçmişte fiyatın bir liranın altına düştüğü zamanları gördük. Normalde hamsinin bugünlerdeki fiyatı 3 lira olmalıydı" dedi. Arslan, havanın sıcak olması nedeniyle hamsinin soğuk sulara kaçtığını ifade ederek, "Balık şu anda soğuk su aradığı için 40-45 metre derinlikte. Bu da av miktarını düşürüyor. Geçtiğimiz sezonlarda 100-200 ton hamsi avlayan tekneler, bu sezon en fazla 10 ton balıkla geri dönüyor. Az avlanma da fiyata olumsuz yansıyor. Geçmiş yıllara göre vatandaşlar hamsiyi bu sezon daha pahalı yemekte. Önümüzdeki kasım ayında süreç böyle devam ederse hamsinin kilogram fiyatının 10-15 lira olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.
Arslan, Giresun'daki balıkçı tezgah ve manavlarında mezgitin kilogramının 10-15 lira, palamudun tanesinin 10- 20 lira ve istavritin kilogramının 7 liradan satıldığını sözlerine ekledi.