Halkın belediyesini PKK üssüne çevirmişler

Halk yerine PKK'ya hizmet eden Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın, belediyenin araçlarının teröristlerin hendek kazmasında, bombalı saldırılarda ve silah taşımasında kullanıldığı tespit edildi.

Veysel KOÇ

1

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması ile ilgili soruşturmada terör örgütü PKK'ya belediyenin tüm imkanlarının nasıl peşkeş çekildiği gözler önüne serildi. Soruşturma kapsamında belediye başkanları Kışanak ve Anlı'nın belediyenin tüm imkanlarının terör örgütü PKK'ya sundukları tek tek delillerle tespit edildi. Suçlamalar arasında 'PKK'nın talimatı doğrultusunda sözde özerklik ilan etmek, belediyeye tesçilli araçların, Sur'da hendek kazan teröristlere verilmesi, bombalı saldırılarda ve cenazelerine tahsis edilmesi' bulunuyor. 

KAOS ÇAĞRISINA YANIT GELMEDİ 

Operasyon başlar başlamaz HDP ve PKK yandaşları halkı sokaklara çağırdı. Sadece 40-50 kişilik bir grup geldi. Vatandaşların cep telefonlarına gönderilen SMS ve sosyal medyadan yapılan çağrıya halk 'artık sizden bıktık' diyerek aldırış etmedi. Kışanak'ın gözaltına alınmasını protesto eden PKK yandaşları gruba esnaf tepki gösterdi. HDP'liler esnafa 'bir saat sonra görüşürüz" diye tehdit edince bir esnaf, "Bu memleketin asıl sahibi benim, her zaman buradayım"  diye tokat gibi yanıt verdi. Polisin müdahalesi ile söz  konusu kişiler bölgeden uzaklaştırıldı, direnen 20 kişi gözaltına alındı. 

VATANDAŞLARDAN HDP'LİLERE TEPKİ

Gece saatlerinde aradığı desteği bulamayan HDP bu kez dün saat 11.00'da halkı belediye önünde toplanmaya çağırdı. Ancak buraya da sadece 50 kişilik bir grup geldi. PKK yandaşlarının sloganlar atması üzerine esnaf ve vatandaşlar göstericilere tepki gösterdi. Vatandaşlar eylemcileri kovaladı.

4 BİN KM'DEN PROVOKASYONA GELDİ

Belediye önünde kalabalığı yönlendirmeye çalıştığı mobese kamerasıyla tespit edilen şüpheli bir kadın polis tarafından takibe alındı. Kadının kimliği oynanan oyunun göstergesi oldu. Şüpheli kadın Fransız vatandaşı çıktı. Gözaltına alınan Fransız kadının iyi derecede Türkçe konuştuğu görüldü.

İŞTE EŞ BAŞKANLARIN MARİFETLERİ

Gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, her fırsatta terör örgütü ile yakınlığını dile getirmekten çekinmemiş, terörist cenazelerine katılmış, yol kesen teröristlerle birlikte poz vermiş, hatta halkın oylarıyla seçildiği belediyeye ait iş makinalarını teröristlere hendek kazmaları için vermişti. FETÖ’nün yayın organı Zaman Gazetesinin kaçak Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yı, 13 Nisan’da ofisinde ağırladı. Dumanlı görüşmenin ardından belediyenin arka kapısından kaçmıştı.

 AKŞAM'IN HABERİ DE DELİL OLDU

Fırat Anlı'ya yönelik suçlamalar arasında PKK'lı teröristlere belediyeye ait mezarlıkta yapılan sözde şehitlik de bulunuyor. AKŞAM, 8 Şubat 2016 tarihli manşetinde Diyarbakır Belediyesi'nin bu ihanet girişimini gözler önüne sermişti.