Halk yurduna geri dönüyor!

TSK, harekat kapsamında teröristlerden temizlenen bölgelerde halkın evlerine dönmeye başladığını ve örgüt üyelerine sivil kıyafetler giydirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Afrin harekâtıyla ilgili internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla sürdürülüyor.

HAİNLERE SİVİL KIYAFET 

Kullanılan silah ve mühimmat dâhil tüm faaliyetler, Silahlı Çatışma Hukuku’na uygun ve meşru zeminlerde yürütülüyor. Halkın TSK’ya karşı sevgisi açıkça görülüyor. Terör örgütünden temizlenen yerleşim yerlerinde halk evlerine dönmeye başladı. Terör örgütleri başta olmak üzere bazı kişi ve kurumlar tarafından geçmişte başka yerlerde yaşanmış insan hakları ihlallerine ait fotoğraf ve videolar kullanılarak kara propaganda yapılıyor. Buna ilaveten Afrin bölgesinde terör örgütlerinin mensuplarına sivil elbise giydirdiği, eğitimlerini ve terör eylemlerini sivil kıyafetli olarak gerçekleştirmelerini sağladığı biliniyor. Harekat, çevreye zarar vermeden en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecek.

Teröristlerden arındırılan yerleşim yerlerinde yaşayan halka tüm insani yardımlar yapılıyor.