Halk TV'den kovulan gazeteciler itiraf etti: İBB istedi, başlığı değiştirdik

Halk TV'den kovulan gazeteciler, Clubhouse uygulamasında açtıkları ''Halk TV'den nasıl kovulduk'' odasında CHP'li İBB yönetiminin talimatıyla kendilerine uygulanan sansürün detaylarını anlattı.

Halk TV'den kovulan gazeteciler, Clubhouse uygulamasında açtıkları "Halk TV'den nasıl kovulduk" odasında konuştu. Gazeteciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin talimatıyla haberlerin başlık ve içeriklerini değiştirmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Halk TV'nin internet sitesinde yer alan ve İstanbul Metrosu'ndaki insan kalabalığını gösteren bir fotoğrafla servis edilen "Türkiye'nin Wuhan'ı bu halde" başlıklı haberinden rahatsız olan İBB yönetiminin Halk TV'ye talimat gönderdiği belirtildi.

19 Ekim 2020 tarihinde saat 21.17'de "Türkiye'nin Wuhan'ı bu halde" başlığıyla yayımlanan haberin, 23.39'da "İktidarın ekonomi politikası ve bunun toplu taşımaya yansıması" olarak revize edildiği görüldü.

Öte yandan, İBB ve Kadıköy Belediyesi'ndeki işçi greviyle ilgili olarak birçok kez sansüre uğradıklarını ifade eden gazeteciler, Halk TV'den kovulma süreçlerini hem Clubhouse'da hem de Twitter'da detaylarıyla anlattı.