Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan'dan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı hakkında skandal sözler: İllegal ve suikastçı dedi!

Ayşenur Arslan, Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonu olan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımladı. Akşam Yazarı Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin söz konusu olaya, ''Ona laf eden Türk düşmanıdır.'' sözleriyle tepki gösterdi.

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımladı.

Arslan, Halk TV ekranlarında yaptığı açıklamada, "Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu." dedi.

"EOKA ADLI KATLİAM ŞEBEKESİNİN VARİSLERİNE KARŞI DİRENİŞ RUHU AYNI KARARLILIKTADIR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ayşenur Arslan'ın "Türk Mukavemet Teşkilatı" hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Çelik, "Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türkü'nün katliam şebekesi olan EOKA'ya karşı şanlı direnişinin odağıdır. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır.." dedi.

Çelik açıklamasının devamında, "Artık zamanıdır, bundan sonra toplu vursun yüreklerimiz." diyerek, katliam şebekesi EOKA'ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren TMT Kuvayı Milliye'dir. Cumhurbaşkanımızın her fırsatta altını çizdiği gibi, Kıbrıs Türkü asla yalnız değildir ve yalnız kalmayacaktır. Bağımsız ve hür yaşayacaktır. EOKA adlı katliam şebekesi ve diğerleri, Kıbrıs Türkü'nün direniş iradesi karşısında her zaman yenilecektir." ifadelerini kullandı.

"ONA LAF EDEN TÜRK DÜŞMANIDIR"

Akşam Yazarı Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, söz konusu olaya, "Kıbrıs'ta Rumlar çoluk çocuk Türkleri katlederken, Türkleri savunmak için Adnan Menderes ve Fatin Rüştü Zorlu'nun silahlarını gönderdiği; Rauf Denktaş gibi mücahitlerin kahramanlık destanı olan Bozkurt amblemli Türk Mukavemet Teşkilatı gururumuzdur. Ona laf eden Türk düşmanıdır." sözleriyle tepki gösterdi.

"TÜRK MİLLETİ ADINA PROGRAM SUNUCU VE HALK TV'DEN ÖZÜR VE DÜZELTME BEKLİYORUZ"

Ayşenur Arslan'ın skandal sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya tepki gösterdi. Karakaya konuya ilişkin paylaşımında, "Ayşenur Arslan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımlamıştır. TMT, Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonudur İhanetin geldiği noktaya bakın! Yazıklar olsun! Türk Milleti adına program sunucu ve Halk TV'den özür ve düzeltme bekliyoruz. Derhal" ifadelerine yer verdi.

Türk Mukavemet Teşkilatı hakkında skandal sözler sarf etmişti... RTÜK'ten Ayşenur Arslan'a inceleme