Halı sahalar ne zaman açılacak? Halı sahalar kapatılacak mı?

Kabine Toplantısı sonrası halı sahalar için yeni kararlar alındı. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını ülkemizde de etkisini göstermeye devam ediyor. Bugün Başkan Erdoğan liderliğinde toplanan Kabine Toplantısı sonrası yeni somut kararlar alındı. Birçok yeni kısıtlamanın yer aldığı kararlarda hali saha tutkunlarını ilgilendiren kısımlar da var. Peki, Halı sahalar kapatıldı mı?

Koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Kabine Toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından alınan yeni kararları açıklayan Başkan Erdoğan halı sahalar ile ilgili merak edilen soruyu yanıtladı. Peki, Halı sahalar kapatıldı mı?

HALI SAHALAR KAPATILDI MI?

Yeni tedbirlerin alındığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası yeni kararları açıkladı. Buna göre tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

Koruyucu tedbirler, aşı çalışmalarında ümit verici gelişmeler yaşanmakla birlikte tehdidin artarak sürdüğüne işaret eden Erdoğan, salgının ilk başladığı dönemlerdeki öngörülerin çok ötesinde ağır bir durumla karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Sonbaharla birlikte yeniden tırmanışa geçen, hasta ve ölüm sayılarının Avrupa'da ve dünyanın pek çok yerinde tedbirlerin sıkılaştırılması sonucunu doğurduğuna dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'de de İstanbul başta olmak üzere kimi şehirlerde ciddi seviyelere ulaşan hasta ve ölüm sayılarının çok daha dikkatli olunması gerektiğine işaret ettiğini belirtti.

Sağlık altyapısı ve sağlık çalışanlarının sınırlarını zorlamadan "TAMAM" diye ifade ettikleri "Temizlik, maske, mesafe" kurallarına riayet ederek bu salgının atlatılması gerektiğine değinen Erdoğan, "Şayet salgının seyri tırmanışını sürdürürse hepimiz için can acıtıcı neticelere yol açan tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz hale gelir." diye konuştu.