Halayı bırakın bitsin

Kuralsız düğünlere, mesafesiz kutlamalara rağmen koronavirüste vaka sayısı 6 gündür binin altında. Bakan Koca, “İyi haberler, tedbirlere bağlı” dedi.

Türkiye’nin en çok koronavirüs vakasının görüldüğü 5 ilden biri olan Diyarbakır’da, çoğu vatandaş uyarıları dikkate almıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İl Pandemi Kurulu tarafından salgının önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması için yapılan çağrılara rağmen, kentte vakalarda artış yaşanıyor. Önceki gün Diyarbakır’da bir düğünde çekilen görüntülerde aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu ve çoğunluğu maskesiz yaklaşık 70 kişi, halay çekti. Hiçbir tedbir alınmayan düğünde salgın hiçe sayıldı. Kent meydanlarında ise durum farksız. Pek çok noktada maske ve sosyal mesafe hiçe sayılırken, polis, kurallara uymayan vatandaşlara adli yaptırım uygulamaya devam ediyor. Sadece 1 günde maske takmayan ve sosyal mesafeye uymayan 2 bin 946 kişiye ceza kesildi.

İYİ HABER, TEDBİRLERE BAĞLI 

Türkiye’de son 24 saate 43310 kişiye Kovid-19 testi yapıldı. 924 yeni vaka tespit edilirken, 997 kişi ise hastalığı yenerek taburcu edildi. Dün vefat eden 16 kişi ile birlikte toplam can kaybı sayısı 5491 oldu. Her gün bine yakın hastanın taburcu edildiğini ancak bir o kadar da yeni vaka olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tedbir uyarısını yineledi. Koca, “Yeni vakaları durdurabilirsek aktif vaka sayısı hızla azalmış olacak. Hedefimiz; iyileşen sayısında artış, yeni vaka sayılarında düşüş. İyi haberler, alacağımız tedbirlere bağlı” dedi.