Hakan Tütüncü: Antalya'nın ‘Altın Çağı' için yola çıktık

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, 11 konu başlığı altında projelerini tanıttı.

Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Nirvana Cosmopolitan Otel'de projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Tütüncü, önümüzdeki 5 yıllık süreçte; ulaşım, ekonomik kalkınma, temel belediyecilik, çevreci belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültür, sanat, bilim-teknoloji-eğitim, sağlık-spor, imar-şehircilik, turizm, altyapı olmak üzere 11 konu başlığı altındaki projeleri hakkında bilgiler verdi.

"Antalya'nın Altın Çağı olmalı" diye yola çıktıklarını belirten Tütüncü, 15 yılda Kepez'de yazdığı hikayeyi Antalya'da da yazacaklarını ve kenti dünyanın en güzel şehri haline getireceklerini ifade etti.

ULAŞIMDA 15 YENİ KORİDOR

Tütüncü şöyle devam etti: "15 yeni koridor yol güzergahı açacağız. Kent merkezini 15 yolla batı, doğu, kuzey-güney yönünde bağladığımızı düşünün, ulaşım ne kadar rahatlayacak. Toplu ulaşım hatlarını rehabilite edeceğiz, rahatlatacağız. Konyaaltı Sarısu, Antalya Stadyum- Kepez Belediyesi hatlarını yer altı raylı sistem hattına dönüştüreceğiz. Birçok hatta hafif raylı sistem başlatacağız."

GENCE VE EMEKLİYE MÜJDE

Yeni evlenecek çiftlere Antalya Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla bir yıl boyunca aylık 5 bin lira kira desteği vereceklerini müjdeleyen Tütüncü, "İlk kez ehliyet alacaklara bin 500 TL kurs ve sınav desteği vereceğiz. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere ilk yıl ulaşım ücretsiz olacak. Emeklilerimize de 10.00 ila 16.00 saatleri arasında ulaşım bedava olacak. Ulaşım ücreti biz karşılayacağız" dedi.

ERSOY: ATOM KARINCA HEDEFİNE ULAŞACAK

Proje tanıtımına; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dışişleri eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Bakan Ersoy yaptığı konuşmada "Hakan Tütüncü'nün Kepez'de gerçekleştirdiklerini biliyorum. Tütüncü, çalışkanlığını, başarılı yönetimini, birleştirici tarzını kentin geneline yayarak Antalya içinde gerçekleştirecektir. Önemli olan burada uyumlu iş birliğiyle, belediye olarak, hükümet, bakanlık olarak omuz omuza vererek hedefe ilerlemektir. Atom karınca gecesini gündüzüne katarak, Antalya'yı hedeflediğimiz altın çağına ulaştıracak" dedi.