Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise kimdir, kaç yaşındaydı? Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise neden öldürüldü?

Haiti Devlet Başkanı 'nin sabahın erken saatlerinde özel rezidansında suikaste uğradığı açıklandı. Jovenel Moise evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise kimdir? İşte Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise ile ilgili merak edilenler...

Haiti Devlet Başkanı 'nın sabahın erken saatlerinde özel rezidansında suikaste uğradığı açıklandı. Jovenel Moise evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise kimdir? İşte Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise ile ilgili merak edilenler...

HAITI CUMHURBAŞKANI JOVENEL MOISE NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Geçici Başbakan Claude Joseph, Çarşamba günü erken saatlerde yaptığı açıklamada kimliği belirsiz bir grup insanın gece saatlerinde Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise'nin özel mülküne saldırdığını ve onu vurarak öldürdüğünü söyledi.

HAITI CUMHURBAŞKANI JOVENEL MOISE KİMDİR?

Jovenel Moïse (26 Haziran 1968, Trou-du-Nord), Haitili iş adamı ve siyasetçi. Moïse, Amerika kıtasına bağlı olan ve Karayip Denizi'nde yer alan Hispanyola adasının batı bölümünde kurulu bulunan Haiti'de Şubat 2017 tarihinden bu yana devlet başkanlığı makamında bulunmaktadır.

Moise siyasete girmeden önce ticari faaliyetlerde bulunmuş, eşi ile birlikte kurduğu JOMAR Auto Parts firması hariç ülkenin kuzey kesimlerinde muz plantasyonları oluşturmuştur.

2015 yılında dönemin devlet başkanı Michel Martelly tarafından bir sonraki devlet başkanlığı seçimlerinde Parti haitien TEt Kale (PHTK)'nin adayı olarak Moise'yi işaret etmesinden sonra Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde aday olan Moise, iki turlu seçiminin ardından devlet başkanlığına seçilerek makama gelmiştir.