Hainleri yakalayan albay artık general

Muğla’da darbe girişiminde suikast timinde bulunan darbecilerin yakalanmasında aktif rol olan Albay Özfidan, Tuğgeneralliğe terfi ettirildi ve Van İl Jandarma Komutanlığına atandı.

Mustafa İNCİ / MUĞLA

Darbecilerin izini sürdü

Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, 15 Temmuz'da hain FETÖ’cülere itaat etmedi. Özfidan, darbe girişimi sırasında devletin yanında yer aldı. Özfidan elinde silahıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan hainleri yakalamak için uyumadan dağ taş orman dolaştı.

Kuzu'nun timini çökertti

Aralarında darbeci Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 7 suikastçının yakalandığı operasyona da katılan, polis helikopteriyle darbecilerin saklandığı ormandan geçen Marmaris yoluna inen Özfidan, bir yandan sürekli teslim ol çağrısı yaparken, bir yandan da operasyonu yönetmişti. 

- Özfidan 10 gün boyunca da hiç uyumadan dağ tepe dolaşıp suikast timinin en kritik isimlerini ele geçirdi. Jandarma genel komutanlığı atama kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Özfidan, Tuğgeneralliğe terfi etti ve Van İl Jandarma Komutanlığı’na atandı.