Hainlerden şikayet lobisi... FETÖ'den ihanet mektubu

ABD'deki FETÖ'cü hainler, NATO Zirvesi öncesi bazı Kongre üyelerinin de desteğini alarak Biden'a Türkiye'yi iftiralarla hedef alan bir mektup gönderdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8'inci yıldönümüne günler kala, ihanet şebekesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), yeni bir hamlede bulundu. FETÖ'nün, ABD Başkanı Joe Biden'a Türkiye'yi şikayet eden bir mektup yazdığı ortaya çıktı.

BIDEN'A İHANET MEKTUBU

Son dönemlerde FETÖ içinde artan iç hesaplaşmalar, yapılan itiraflar ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in hastalığı sonrası kaçırılma iddiaları örgüt içinde parçalanmalara neden oldu. Örgüt mensuplarındaki bağlılık giderek azalmaya, kopuşlar yaşanmaya başlandı. İçindeki derin çatlağı gidermek isteyen FETÖ bu kez başka bir planını devreye aldı. Örgüt mensupları, Türkiye'yi ABD Başkanı Biden'a şikayet eden bir mektup yazdı. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, ABD'li bazı Kongre üyelerinin de katkı verdiği mektupla, Türkiye-ABD ilişkilerini olumsuz etkilemek hedefleniyor.

YARGIYA MÜDAHALE ÇAĞRISI

FETÖ'cüler hazırladıkları mektupta, Türk hükümetine karşı yapmaya çalıştıkları darbe girişimine hiç değinmeden, örgüt mensuplarına yönelik "haksız politikalar" izlendiğini iddia etti. Türk yargısının da eleştirildiği mektupta, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından alınan Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve Yüksel Yalçınkaya kararları konusunda Biden'a şikâyet edildi. Mektupla, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilere müdahale çabası da dikkat çekti. ABD'nin Türkiye'ye yaklaşımının insan hakları temelli olması talep edilerek, Biden'ın Türk hükümetine baskı yapması istendi.

Mektupta yazılan talepler dikkate alındığında, örgüt mensuplarının Türkiye'ye dönme çabaları da dikkat çekti. FETÖ'cüler, mektupta, örgüte mensup tutukluların şartsız serbest bırakılarak işlerine geri dönmelerini talep etti. Güvenlik kaynakları, mektubun Temmuz 2024'te ABD'de yapılacak ve Başkan Erdoğan'ın katılacağı NATO Liderler Zirvesi öncesi yazılmasına dikkat çekerek, FETÖ'nün adeta son kozunu oynadığını aktardı. Örgütün, mektubu NATO Zirvesi'nde de gündeme gelmesi için çalışmalar yaparak, Türkiye'ye yönelik kara propaganda içerisinde olduğu vurgulandı. Başkan Biden'a yazdıkları mektubu henüz paylaşmayan örgütün, imza kampanyası hazırlığında olduğu öğrenildi.