Hainlerden Irak'ta alçak oyun: PKK köyleri ateşe verdi

Irak'ın kuzeyinde köşeye sıkışan PKK'lı teröristler, köylülerin hayatını hiçe sayarak mühimmat depolarını patlatıp köyleri ateşe verdi.

Mehmetçiğin Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü Pençe-Kilit operasyonlarıyla terör örgütü PKK iyice köşeye sıkıştı. Irak'ın kuzeyindeki köylere giren ve sivilleri kalkan olarak kullanarak Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine havan atışı gerçekleştiren teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başlamıştı. Her türlü alçakça plana rağmen kaçacak yerleri olmadığını anlayan PKK'lı teröristler, şimdi de Dergele ve Miska köylerindeki mühimmat depolarını havaya uçurdu.

İHA'LAR GÖRÜNTÜLEDİ

Milli Savunma Bakanlığı, PKK'lı teröristlerin Dergele ve Miska köylerini ateşe verdiğini açıkladı. İHA'larla çekilen görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan bakanlık, "Her türlü alçakça plana rağmen kaçacak yerleri olmadığını anlayan PKK'lı teröristler, şimdi de Dergele ve Miska köylerindeki mühimmat depolarını havaya uçurdu. Köylülerin hayatını hiçe sayan teröristler, Dergele Köyü'nü ise ateşe verdi. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ise masum sivillere, çevreye ve doğaya zarar gelmemesi için operasyonlarına dikkatli şekilde devam ediyor. Teröristler ne yaparsa yapsın, kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacak!" ifadelerini kullanıldı. Öte yandan Irak İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'da Kerkük, Duhok ve Erbil'de yangın çıkaran PKK'lı 3 kişinin tutuklandığını açıklamıştı. w AA

Mehmetçiğin terör örgütü PKK-YPG-KCK-PYD'ye karşı yurtiçi ve yurtdışında başlattığı operasyonlar başarıyla devam ediyor. Bu kapsamda Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde terör örgütü PKK mensubu 6 terörist, Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığı yapan 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyine dün gece gerçekleştirilen hava harekatında Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde 37 terör hedefinin imha edildiğini duyurdu.

HAKKARİ'DE 29 YILLIK HASRET SON BULUYOR

Sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, 1995'te terör nedeniyle vatandaşların terk etmek zorunda kaldıkları Kurudere bölgesindeki 9 köye dönerek yeniden tarım ve hayvancılık yapabilmeleri amacıyla altyapı çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda İl Özel İdaresi ekipleri, vatandaşların güvenli ulaşım imkanına kavuşması için vadideki yolu genişletiyor, derede de ıslah çalışması yapılıyor. Altyapı, elektrik projelerin de tamamlanmasıyla köye geri dönüşlerin hızlanması, insanların yıllar sonra terk etmek zorunda kaldıkları topraklarına dönmesi planlanıyor.

"ONLARIN ÇOCUKLARI AVRUPA'DA"

Muş'ta çocuklarının, terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden DEM Parti'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önündeki eylemlerine devam etti. "Evlat nöbetindeyiz", "Anneler direniyor" ve "Artık yeter yakamızdan düşün" yazılı pankartlar açan anne ve babalar, çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu. Oğlunun Bursa'dan alınarak Diyarbakır'a götürüldüğünü, sonra da dağa kaçırıldığını anlatan Alaattin Koçhan, "DEM Parti milletvekillerinin çocukları Avrupa'da okuyor, benim oğlum dağda niye sürünsün. Ersin, oğlum, çık gel. Onlar en güzel hayatı yaşıyorlar, senin mağaralarda ne işin olabilir" diye konuştu.

"OĞLUM ÇIK GEL"

Anne Şahinaz Özcan da oğlundan 7 yıldır haber alamadığını belirterek, "Çocuğumu PKK'dan istiyorum. Atilla, oğlum, sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol. Bu Türk-Kürt davası değil. Biz de Kürt'üz, niye çocuklarımızı götürdüler" dedi.