Hainler paketlendi Kosova karıştı

FETÖ’nün Balkan yapılanması MİT tarafından çökertildi, 6 hain Türkiye’ye getirildi. Kosova karıştı operasyon sonrası İçişleri Bakanı ve İstihbarat Şefi görevden alındı.

MİT, FETÖ/PDY’nin Balkan ayağına yönelik Kosova’da düzenlediği operasyonda yakalanan ve Türkiye’ye getirilen 6 üst düzey elemanın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgularına başlandı. Şüpheliler Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine getirildi. Kosova polisi tarafından yakalanarak Türkiye’ye teslim edilen altı FETÖ firarisinden Yusuf Karabina’nın yakalanma anları güvenlik kameralarına yansıdı.

‘SON DAKİKA’ OLARAK YAYIMLANDI 

Kosova televizyonlarının ‘son dakika’ olarak verdiği görüntülerde Karabina Ailesiyle birlikte işyerine giderken Kosova polisi tarafından yolda çevriliyor. Uzun bir konuşmanın ardından Karabine polis tarafından zorla dışarı çıkarılmak istiyor ve bu arada itişme başlıyor. Eşi Yasemin Karabina ise yol ortasına atlayarak geçen sivil araçlardan yardım istediği gözüküyor.

GÖZALTILARDAN HABERİM YOKTU 

MİT’in bu operasyonu Kosova’da deprem yarattı, siyasiler birbirine girdi. Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, tutuklamalarla ilgili bilgisinin olmadığını ve 6 FETÖ’cünün tutuklamaların Kosova İstihbarat Ajansı - AKI ve İçişleri Bakanlığı ile Mülteciler Bürosu tarafından gerçekleştiğini söyledi. Thaçi, Türkiye’nin gönderdiği listede bu kişilerin olmadığını söyledi. 

Örgütün kurumlardan sorumlu sözde üst düzey yöneticisi Yusuf Karabina’nın eşiyle birllikte yakalanış anı güvenlik kameralarına yansıdı. Kosova TV’leri bu anları son dakika olarak verdi.

Yetkilerimi kullanacağım 

Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, tutuklamalarla ilgili olarak bir bilgisinin olmadığını belirtti, bu eylemin belirsizliği nedeniyle anayasal ve yasal yetkileri doğrultusunda davranacağını söyledi.

İstihbarat da gitti, İçişleri de

Operasyonun ardından Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, İçişleri Bakanı Flamur Sefaj ve Kosova İstihbarat Ajansı Müdürü Driton Gashi’yi görevden aldı. Başbakanlık yaptığı açıklamada iki yetkilinin istifasının talep edildiğini belirtti.