Hainler kutlu doğumu kana bulayacaklardı

Konya’da yapılan Konya Tanıtım ve Kutlu Doğum etkinlikleri için keşif yapan 6 Suriyeli DAEŞ’li yakalandı. Devletin zirvesinin hedeflendiği ve sıkı tedbirlerin canlı bombayı caydırdığı belirlendi.

Konya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı programa canlı bomba saldırısı için keşif yaptığı belirlenen terör örgütü DAEŞ üyesi 6 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan İsa Almseytef'in sınırın Suriye tarafında bekleyen canlı bombaya, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde yapılacak  programda çok sıkı güvenlik önlemleri alındığı ve saldırının hedefe ulaşmada risk taşıdığını ve olayın gerçekleşmesinin zor oldueğunu bildirdiği öğrenildi. 

Konya'ya yerleşti  

Bu bilgilerin ardından canlı bombanın sınırı geçmediği öğrenildi. Konya Valisi Muammer Erol, gözaltına alınan kişilerin devlet büyüklerine karşı eylem arayışında olduğunu belirtti. Terör örgütü DAEŞ'in Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün akşam memleketi Konya’da katıldığı İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Programı ve Kutlu Doğum Özel Programı’nda canlı bomba saldırısı düzenlemeyi planladığı ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, bir süre önce Suriye’den gelerek Konya’ya yerleşen İsa Almseytef’in (25) DAEŞ terör örgütüyle bağlantısı olduğunu tespit edince önceki gece tek katlı müstakil evine düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.  

Hedef devlet büyükleri 

Konya Valisi Muammer Erol, yakalanan şahısların Konya'ya gelen devlet büyükleri ve stratejik hedeflere yönelik eylem arayışında olduğunu belirten Vali Erol konuyla ilgili yaptığı yazıyı açıklamada “Gerçekleştirilen operasyonla muhtemel bir eylemin önlenmesi sağlanmıştır. Gözaltına alınan 6 yabancı uyruklu şahıslarla ilgili adli işlemler başlanılmıştır.''dedi.