Hainin yeğeninden 100 isme deşifre

Proje terör örgütü FETÖ’nün lideri Fetullah Gülen’in yeğeni Fatma Nur Gülen, Beylikdüzü’nde yapılan bir operasyonla yakalandı. Örgütün hijyen evi sorumlusu olan Gülen’in itirafıyla örgüte ait 100’e yakın isim deşifre oldu.

Devrim Tosunoğlu

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde Beylikdüzü’nde yapılan operasyonda örgüt lideri Fetullah Gülen’in yeğeni yakalandı. Örgüt evinde yakalanan Fatma Nur Gülen’in örgütün hijyen evlerinden sorumlu olduğu belirlendi. Gülen, ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak 2. kez ifade vermek istedi. Gülen, örgüte ait anlattıklarıyla etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandı.

“SOYADINI İSTEMİYORUM”

İşte Fatma Nur Gülen itiraflarından dikkat çeken ifadeler: “Ben Fetullah Gülen’in öz yeğeniyim, Ağabeyim Şamil Gülen Türk Telekom’da mühendis olarak çalışırdı, ancak ihraç olup tutuklandığını medyadan öğrendim, Yasir Gülen Marmara Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak çalışırdı, bu ağabeyimin de ihraç edildiğini öğrendim. En büyük ağabeyim Tavus Bin Keysan Gülen’in ismini amcam Fetullah Gülen koymuş. Ben yaklaşık bu tarihten 2 veya 2,5 yıl öncesi yani darbeden önceki zamanda annem ve babamla soy ismimizden dolayı tartıştık ve artık Gülen soyadı taşımak istemediğimi söyledim ve o günden bu yana ailemle görüşmüyorum.”

“EV ABLALIĞI YAPTIM”

“2005’te Fatih Üniversitesi’nde okumaya başlayınca bu yapıyı tanımaya başladım. Kaldığım evde Nergis İnkaya bana ‘bundan sonra bu evin ev ablası sensin’ dedi. Ben de ev ablası olmak istemediğimi kendisine söyledim ancak kendisi ısrar ederek ev ablası olduğumu söyleyince ben de kabul etmek zorunda kaldım. Ev ablası olarak görevlerim evin içindeki düzeni sağlamak, sabah-akşam tesbihat ve her akşam sohbet yapmaktı.”

Fatma Nur Gülen, ifadesinde 100’e yakın FETÖ mensubu kişiyi deşifre etti. Örgüt için ev ablalığı yaptığı dönemlerde kaldıkları evlere para aktaran, örgüt üyesi genç kızlar, diğer ablalar, mütevelli heyetlerdeki kişiler, okul yapılanması ve mahrem abiler hakkında önemli bilgiler verdi. Yeğen Gülen, Fetullah Gülen’in tüm ailesini de grafik çizerek polise anlattı.

HER ŞEYİ ANLATTI

Hain Fetullah Gülen’in yeğeni, çizdiği grafikle tüm aileyi anlatırken, ilişkide olduğu kişilerin 100’ünü fotoğraflarıyla deşifre etti.

“BABAMIN BASKISIYLA EVDE KALDIM”

“Nergis İnkaya bana ev ablalığının bir üst konumu olan Bölge Talebe Mesulu (BTM) olmamı teklif etti. Ben kendisine kendim ile alakalı sorunların olduğunu, sorumluluk alamadığım gibi birkaç bahane söyleyerek bu görevi yapamayacağımı ve artık cemaatin evlerinde de kalmak istemediğimi söyledim. Her ne kadar bu yapının üniversitesinde okuduysam da evlerinde kaldıysam da bunlar tamamen babamın baskıları ile olmuştur. Bu soy ismini taşımaktan dolayı hayatımda çok olumsuz durumlarla karşılamaktayım. Ben de örgüt tarafından mağdur edilmiş durumdayım”.

“TEPKİ ÇEKMEKTEN KORKUYORDUM”

“Ben Gülen’in yeğeni olmama rağmen bu yapının içerisinde yer almak istemiyordum, çünkü evlerde sorumluluk almak ve üniversitede okumak istediğim hayatı bu ortamda gerçekleştiremiyordum, ben daha rahat ve özgürlükçü bir hayat yaşamak istiyorum, ancak yeğeni olduğum, tepki çekerim korkusuyla bunu dile getiremiyordum”.