Nüfus müdürlükleri hafta sonu çalışıyor mu? YKS ve LGS'nin yapılacağı gün nüfus müdürlükleri açık mı, kapalı mı?

Nüfus müdürlükleri kimlik başvurusu yapmak isteyen vatandaşların hizmetinde çalışan bir kurumdur. Bu hafta sonu 20 Haziran Cumartesi günü binlerce öğrenci Liselere Geçiş Sınavı LGS'de ter dökecek. Öğrencilerin sınava girmeden önce yanında bulundurması gereken en önemli şeylerden birisi de TC kimlik kartları oluyor. LGS'nin yapılacağa 20 Haziran Cumartesi nüfus müdürlükleri çalışıyor mu? YKS ve LGS'nin yapılacağı gün günü nüfus müdürlükleri açık mı? İşte cevabı...

Hafta sonu yapılacak Liselere Geçiş Sınavı LGS için binlerce öğrencinin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Nüfüs müdürlüğü de TC kimlik kartını çıkarmak isteyen kişilerin imdadına yetişiyor. 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LGS sınavı için saat 09.00 ve 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Binlerce öğrencinin ter dökeceği 20 Haziran Cumartesi günü nüfus müdürlüğü açık mı? İşte çalışma saatleri...

HAFTA SONU NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ ÇALIŞIYOR MU?

Bu hafta sonu yani 20 Haziran Cumartesi günü binlerce öğrenci Liselere Geçiş Sınavı LGS’de ter dökecek. Sınava girecek öğrencilerin TC kimlik kartlarını yanlarında bulundurması gerekiyor. Nüfus müdürlükleri ise kimlik kartını kaybeden ya da evde unutan öğrencilerin mağdur olmaması için ekstra mesai yapacak. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 20 Haziran Cumartesi günü 07.00-10.00 saatleri arasında açık bulundurulacağını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, öğrencilerin anne, baba, veli veya vasisiyle sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla sınava başvurulduğunu gösterir fotoğraflı belgeyle il veya ilçe nüfus müdürlüklerine randevusuz başvuruda bulunabileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öğrencilerimizin mağdur olmaması için başvurudan önce T.C. kimlik kartı bedellerinin PTT, anlaşmalı bankalar ya da interaktif vergi dairesi (https://ivd.gib.gov.tr) adresinden yatırılması ve son altı ayda çekilmiş bir biyometrik fotoğraf ile müracaat etmeleri gerekmektedir."