A101 Migros BİM ŞOK saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Hafta içi marketler kaçta açılıp kapanıyor?

Koronavirüs ile ilgili tedbir kapsamında kimi zamanlar belli saatlerde sokağa çıkma yasağı konulurken, aynı zamanda market ve alışveriş merkezlerinde açılış ve kapanış saatleride bu kapsamda yeni bir düzenlemeye girmiş oldu. Söz konusu alışveriş yapmayı düşünen vatandaşlar marketlerin saatlerini araştırmaya devam ediyor. Özellikle BİM ŞOK A101 Migros saat kaçta açılıp, kaçta kapandığı merak edilirken aynı zamanda diğer marketlerinde hafta içi hangi saatlerde açık olduğu sorgulanan konular arasında. Bizlerde konuya ilişkin ayrıntıları bu haberimiz üzerinde derledik.

Pandemi nedeniyle bazı günler uygulanan yasaklarla birlikte vatandaş, sabah saatlerinde marketlerin açılış saatlerini araştırırken, akşam saatlerinde ise kapanış saatlerini araştırmaya başladı. Bu nedenle "Hafta içi marketler kaçta açılıyor? BİM ŞOK A101 Migros saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?" başlığı altında hazırlamış olduğumuz bu haberde merak edilen sorulara cevap arayacağız...

Koronavirüsle mücadele kapsamında birçok değişiklik getirildi. Getirilen yeni tedbirlerden biri de market çalışma saatleriyle ilgili. İçişleri Bakanlığı'nın yeni tip koronavirüsle mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında uygulanan tedbirler, pandemi süreci boyunca devam etmektedir.

İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yayımladığı, marketlerin çalışma saatlerine ilişkin genelge uyarınca marketlerin açılış saatlerinde düzenlemeye gidildi. Yapılan düzenleme valiliklere gönderildi.

HAFTA İÇİ MARKETLER KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında marketler hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı. Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir.

BİM, A101, ŞOK MARKETLER KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

Bu genelgeye göre BİM, A101 ve ŞOK marketlerde sabah 10.00’da açılıp akşam 20.00’da kapanacak. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve on-line sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.