Güzel yorgunluk

Kovid aşılaması günlük 1.5 milyona dayandı. Birkaç ay önce hastaları tedavi için gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarının yorgunluğu gündemdeyken bugün aşı yapmaktan yorulan hemşireleri konuşuyoruz.

Yaklaşık 1.5 yıldır görmeye alışık olduğumuz hastanelerdeki test kuyruğu artık yerini aşıya bıraktı. 40, 45 yaş ve SGK'lı çalışanların aşılama programına dahil edilmesiyle önceki gün 24 saatte 1 milyon 240 bini aşkın aşı yapıldı. Dün de hastanelerdeki yoğunluk yağmura rağmen sürdü. Türkiye, yurdun dört bir yanında aşı kuyruğuna girdi, dün saat 24.00 itibarıyla toplam sayı 37 milyon 281 bin 618'e ulaştı. Günlük doz sayısı ise 1 milyon 416 bin 795 oldu.

SINOVAC'A RANDEVU

Sinovac için randevular sevkiyatla birlikte yeniden açıldı. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Gün içinde randevu, gün içinde aşı' uygulamasını başlattıklarını duyurdu. Koca, "Bugün randevu istesem aşım ne zaman yapılır? 'Gün içinde randevu, gün içinde aşı' uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım" dedi.

BİR REKOR DA İSTANBUL'DAN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: "İstanbul'da salgın döneminin en yüksek aşı uygulaması dün gerçekleştirildi ve tam 273.602 doz aşılama yapıldı. 1 doz: 3.916.959, 2 doz: 2.251.556. Toplamda 6.168.515 doz aşı oldu."

AĞIR HASTA 900'ÜN ALTINDA

Türkiye'de dün 227 bin 163 kişiye Kovid-19 testi yapıldı, vaka sayısı 6221, hasta sayısı 548, ağır hasta 881, iyileşen hasta ise 4 bin 632 oldu. Virüs tedavisi gören 71 kişi ise vefat etti.

MOBİL AŞI EKİPLERİ OSB'LERDE

Organize Sanayi Bölgelerinde yerinde aşı dönemi dün başladı. Mobil ekipler Türkiye'nin dört bir yanında çalışanları aşıladı.

7 BİN KİŞİYE FABRİKADA AŞI

Bursa'nın en büyük üretim tesislerinden Tofaş, 7 bin çalışanının katıldığı kapsamlı aşı programı başlatıyor. Tüm personelin 1. ve 2. doz aşıları, fabrikada görevli sağlık personeli tarafından yapılacak. İlk aşılar 6 günde bitirilecek.

ELLERİNİZE SAĞLIK

Fedakar sağlık çalışanları şimdi de aşılama için kolları sıvadı. Türkiye, maskenin yüzünde bıraktığı izler sebebiyle Seher Hemşire'ye de, aşılamadan harap düşmüş Sabire Hemşire'ye de minnettar.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yoğun bakım servisinde görevli hemşire Seher Altuncu, 28 Eylül 2020'deki mesai bitiminde maske takmaktan yüzünde oluşan izleri sosyal medyadan paylaştı, sağlık çalışanlarının gösterdiği fedakarlığın simgesi haline geldi.

BU KEZ TATLI YORGUNLUK

O fotoğrafın üzerinden 10 ay geçti. Fedakar sağlık çalışanları bu kez toplumsal bağışıklık için kolları sıvadı. Türkiye'nin dört bir yanında gece gündüz aşılama yapan sağlık çalışanlarından Karşıyaka Semt Polikliniği'nde görevli 24 yaşındaki hemşire Sabire Elen, dün aşılama yoğunluğunun ardından Twitter hesabından, "Bu kız bugün 224 kişiye aşı yaptı" notuyla fotoğrafını paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca o gönderiyi alıntı yaparak şu cevabı verdi: "Aşı yapan ellerinize sağlık. Bu fedakârlıklar unutulmayacak." Fotoğrafının Koca tarafından paylaşılmasından büyük mutluluk duyan Sabire Hemşire "Dün burada aşıya büyük rağbet vardı. Bunun yorgunluğuyla paylaştım. Hepimiz bu virüsün bitmesi için uğraşıyoruz, emeklerimin görülmüş olması beni çok mutlu etti" dedi.

'ELİM AYAĞIM TİTREDİ'

Bakan Koca'nın paylaşımına çok heyecanlandığını söyleyen Elen, "Elim ayağım titredi. Bu gerçek mi, başka bir profil mi diye şüphe ettim" dedi.

AKŞAM Seher Hemşire'nin yüzündeki fedakarlık izlerini, 29 Eylül 2020'de manşetine taşımıştı.