Gürsu, dönüşümden 3 milyon TL kazandı

Gürsu Belediyesi, ‘Sıfır Atık Hareketi'nde yaptığı çalışmalarla 1.5 yıl içerisinde yaklaşık 3 milyon TL gelir elde etti. ‘Sıfır Atık Hareketi'ne katılan hane sayısında ise 1.5 yılda 30 katlık artış gerçekleşti.

Bursa'nın Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, çevreci geri dönüşümü destekleyen hamleler ve "Sıfır Atık Hareketi"ne ilçe bazında verdiği destek ile belediye bütçesine yaklaşık 3 milyon TL kazandırdı. Gürsu'da "Sıfır Atık Projesi" kapsamında bugüne kadar yaklaşık 400 ton geri dönüştürülebilir atık toplandı.

80 GİYSİ KUMBARASI

Gürsu'da, Gürsu Belediyesi'nin girişimleri ile ilçenin en işlek noktalarına, 80 adet de kullanılmış giysi kumbarası yerleştirildi.

Sıfır atık ve geri dönüşümde bilinçli kampanyalar düzenlediklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Geri Dönüşüm Evde Başlar kampanyalarımız sayesinde hanelerimizde 2 yılda Sıfır Atık Hareketi'ne katılımı 30 kat artırdık. 'Gürsu Sıfır Atık' isimli mobil uygulamamızla, vatandaşlarımızın evlerinde topladıkları geri dönüştürülebilir atıkları da puanlama sistemiyle toplayarak onlara hediyeler sunuyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan bu konuda hibe desteği de aldık. Hedefimiz çevreci hamlelerimizi makul projelerle desteklemek" dedi.

Gürsu Belediyesi, 'Sıfır Atık Hareketi'ne destek vermek için yılda iki defa yarışma düzenliyor. Atıklarını toplayarak puanlarını biriktiren vatandaşlar, bilgisayardan bisiklete, kamp setinden nostaljik radyoya kadar birçok ödülün sahibi oluyor.

VAADİ AŞAN İCRAAT

Enerjisini üreten belediye sloganı ile yola çıkarak Gürsu Ericekköy Mahallesi'nde güneş enerji santrali kuran Gürsu Belediyesi, bir yıl içerisinde tesisten 4 milyon 342 bin TL gelir elde etmeyi başardı.

Gürsu Belediyesi, çevreci hamleleri ile hem gelir getirici projelere imza atıyor, hem de doğaya fayda sağlıyor. 2022 yılında Ericekköy Mahallesi'nde kurulan güneş enerji santralinde, kurulduğu günden bu yana 1 milyon 201 bin 420 kwh elektrik üretildi. Bu sayede 6 milyon 7 bin 141 TL gelir sağlanmış oldu.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Bizim bu projeye başlarken vaadimiz yılda 3,5 milyon kazanmaktı. Biz fazlasını kazandık. Sadece 2023 yılında 868 bin 400 kwh elektrik ürettik. Bir yıl içinde 4 milyon 342 bin gelir elde etmiş olduk. Totalde ise 6 milyon liradan fazla gelir elde ettik. Vaadimizi aştık, hem belediyemize hem de doğaya kazandırmış olduk. Bu yüzden yeni dönemde de gücümüzü doğadan almaya devam edeceğiz. Yeni dönemde yeşil ve yenilenebilir tüm enerji sistemleri ile ilgili çevreci projelerimizde içerik ve modül değiştirerek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

BURSA'NIN YENİ YAŞAM ALANI GÜRSU'DA AÇILDI

Gürsu Belediyesi'nin yeni yaşam alanı olarak tasarladığı Gürsu Orman Parka çıldı. Balon evler, kır lokantası, seyir terası, at binme alanı, piknik ve oturma alanlarının yer aldığı tesisin açılışında konuşan Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Mustafa Başkan sayesinde Gürsu'yu Ankara'da bilmeyen yok. Bu hizmetle vatandaşı yeşil ile de buluşturmuş oluyor. 25 proje vaat etmiş, 50 proje yapmış. Hepsini de kullanıma sunmuş. İşte gerçek belediyecilik bu" dedi.