Güler Sabancı, DSÖ'nün virüs komisyonunda

DSÖ'nün pandemiyle birlikte önceliklerin belirlenmesi için kurduğu komisyona seçilen isimler arasında Türkiye'den Güler Sabancı yer aldı.

Dünya Sağlık Örgütü, pandemi sürecinde değişen öncelikler, sağlık ve sürdürülebilir gelişim konusunda değişen yaklaşımlarla ilgili bir komisyon kurdu. Avrupa ülkelerinden üyelerin seçildiği komisyonun, farklı ülkelerdeki sağlık sistemlerinin Kovid-19’a nasıl yanıt verdiği tartışılacak ve sağlıkla birlikte sosyal bakım sistemlerinin geliştirilmesi için yatırım ve reform tavsiyeleri de sunacak. Komisyonun başkanı İtalya’nın eski başbakanlarından Mario Monti seçildi.

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Komisyonun üyeleri arasında ise hükümetten, bilim dünyasından, iş dünyasından ve ekonomistlerden oluşan bir topluluk bulunuyor. DSÖ’nün Avrupa Bölgesi’nden Sorumlu Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, “Oluşturulan bu yeni Pan-Avrupa Komisyonu, farklı alanlarda uzmanlaşmış liderlerin, karar vericilerin, bilim insanlarının gelecekte sağlık sistemi ile ilgili sorunları tanımlayıp, formüle edip çözmek için çalışacaktır” dedi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Başkanı Güler Sabancı, farklı ülkelerden seçilen isimler arasında yer alıyor.