Gülen’in darbe gecesi mesaj trafiği deşifre oldu

4 Darbe girişimini yöneten FETÖ’cü Çiçek ile Batmaz’ın darbe günü Viber’dan elebaşı Gülen ve Esat Türkyolu ile konuşmalarına AKŞAM ulaştı.

1

Bülent ŞANLIKAN

4 Belgeler ABD’deki FETÖ’nün iade dosyasına ek olarak gönderilecek. Böylece Gülen’in iadesinin önündeki önemli bir engel de kalkmış olacak.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “FETÖ’yle ilgili ezber bozacak delillere ulaşıldı” , İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ise “O belgeyi Amerika’ya böyle kırmızı kurdeleyle göndereceğiz” sözleriyle vurguladığı Fetullah Gülen ile 15 Temmuz Darbe Girişimi arasındaki bağlantının ispatlandığı belge gündeme bomba gibi düştü. AKŞAM o belgenin detaylarına ulaştı. 15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü askerlerin darbe girişimi sırasında yönetim merkezi konumunda olan Ankara Akıncı Üssü civarında çok sayıda cep telefonu bulundu. Yapılan incelemede, telefonların, elebaşı Fetullah Gülen’in bizzat darbeyi yönetmesi için Adil Öksüz ile birlikte görevlendirilen Kemal Batmaz ve ‘Kurmay subaylar abisi’ olan kapatılan Anafartalar Koleji'nin sahibi sivil sanık Hakan Çiçek’e ait oldukları ortaya çıktı. Polis, Batmaz ile Çiçek’in telefon şifrelerini çözdü. Hainlerin Pensilvanya’daki elebaşına an be an bilgi aktardığı öğrenildi. İşte o tespitler: 

TELEFON HOLDİNG ADINA 

Mahrem İmam Kemal Batmaz tarafından kullanıldığı anlaşılan 354392063507746 IMEI no'lu, iPhone marka telefonunun çözümlemesi yapıldı. Batmaz’ın kullandığı telefon genel müdür olarak görev yaptığı Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren bir şirket adına kayıtlı çıktı. Telefonda doğum günü hatırlanacak kişi olarak Mustafa Caymaz ismi kayıtlı çıktı. FaceTime ekranında ise eşi Gonca Batmaz ile yaptığı çok sayıda görüşme var. ? 

'Abi bozun namazı'

Darbe günü saat 20.49’da gerçekleştirilen görüşmede mahrem İmam Hakan Çiçek, Eczacı Abdi diye kaydettiği Esat Türkyolu’nu aradı. Viber üzerinden gerçekleştirilen konuşmada “Abim çok acil teli ver kendine” şeklinde bir mesaj gönderdi. Bu mesajıyla örgüt lideri Gülen ile anlık olarak telefonla görüşmek istediği anlaşıldı. Saat 20.49’da ‘Ölüm Kalım’ şeklinde ikinci bir mesaj daha yazdı. Bu mesajla Gülen’i darbeden haberdar etmek istedi. Gülen bu iletişim süreci sırasında namaz kılıyordu. Hemen ardından atılan bir başka mesajda ise ‘Abi bozun namazı’ şeklinde üçüncü bir mesaj daha attı. Saat 20.58’te Hakan Çiçek ‘Sen yanında ol’ şeklinde bir başka mesaj daha gönderdi.

ABD iLE YOGUN TELEFON TRAFiGi

FaceTIme ile WhatsApp uygulamaları incelendiğinde Eczacı Abdi olarak kayıt edilen kişinin elebaşı Gülen’in yeğeni ‘Uzun Cevdet’ lakaplı Cevdet Türkyolu’nun oğlu Esat Türkyolu’na ait olduğunu anlaşıldı. FaceTime ekranında ABD’de kullanılan çok sayıda telefon numarası bulundu. Mahrem İmam Hakan Çiçek ile ABD’de FETÖ’nün üst düzey üyeleri tarafından kullanıldığı ve çok sayıda görüşmenin gerçekleştirildiği anlaşıldı.

AB DAVETİ ÖKSÜZ'ÜN AKRABASINDAN

Telefonda çok sayıda Gülen’in sohbet kayıtları yer alıyor. Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Abdülhadi Yıldırım tarafından mahrem İmam Kemal Batmaz’ın 11 Temmuz 2016’da ABD’de olabilmesi için Harmony Ltd. Şti adına davet mektubu gönderdiğine dair belge bulundu. Otel ödeme işlemleri Batmaz’a ait kredi kartıyla Batmaz’ın cep telefonda ‘Muammer De’ olarak kayıtlı kişi tarafından gerçekleştirildiği anlaşıldı.

Erdoğan'ın kaldığı otelaraştırılmış

Kullanıcısı belirlenemeyen 358023072846108 Imei nolu telefonda 15 Temmuz'da 17.26’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o gün kaldığı Grand Yazıcı Otel’in web sitesine bakılarak bilgi araştırmasının yapıldığı tespit edildi. Mesaj trafiği Adalet Bakanlığı’nın ABD’ye gönderdiği FETÖ’nün iade dosyasına ek olarak gönderilecek. Böylece Gülen’in iadesinin önündeki önemli bir engel de kalkmış olacak.