Güçlü demokrasi Türkiye'nin teminatıdır

DEİK Başkanı Nail Olpak, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle acı tecrübelerimizi bir kez daha göz önünde bulundurarak, Türkiye'nin aydınlık geleceği için daima demokrasiden güç almamız gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’yle ilgili bir mesaj yayımladı. FETÖ terör örgütünün, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne göz diktiği hain darbe girişiminin üzerinden dört yıl geçtiğini hatırlatan Olpak, “Birçok insanımızın şehit ve gazi olduğu o kara günde, ülkemiz tüm dünyaya örnek teşkil eden bir milli birlik ve beraberlik duruşu göstererek, demokrasimize kasteden bu hain yapılanmaya geçit vermedi. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın gösterdiği kararlılık, devletimizin kudreti ve halkımızın tek vücut hareket etmesiyle, egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunu bir kez daha ispatladık. 15 Temmuz 2016’da memleketimizi karanlığa boğmaya çalışan vatan hainlerine karşı cansiperane bir mücadele gösteren tüm demokrasi kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle acı tecrübelerimizi bir kez daha göz önünde bulundurarak, Türkiye’nin aydınlık geleceği için daima demokrasiden güç almamız ve terörün her türlüsüyle kesintisiz şekilde mücadelemizi sürdürmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu güzel ülkenin ve aziz milletimizin bir daha böylesi elim hadiseler yaşamamasını temenni ediyoruz” dedi.

TOPYEKÜN MÜCADELE

Olpak, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye, tüm dünyayı tehdit eden Kovid-19 pandemi sürecini de en az hasarla atlatıyor. Milletimiz sayesinde, sarsıcı sonuçlar doğuran küresel salgın sınavında da topyekûn bir mücadele içindeyiz.”

2023 HEDEFLERİNE DOĞRU

Olpak, “Önümüzdeki dönemde DEİK olarak, Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonuyla sürdürdüğümüz küresel ticaret yolculuğumuzda, gücümüzü tüm dünyaya taşımaya azimle devam edeceğiz. Türkiye’nin 2023 vizyonu ve küresel hedefleri için ekonomik ve ticari açıdan üzerimize düşen her görevi eksiksiz şekilde yerine getirmeyi, ülkemize karşı sorumluluğumuz gereği bir borç biliyoruz” dedi.

‘DAHA FAZLA TİCARET’ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Nail Olpak Türkiye’nin sağlık alanında gösterdiği başarıyı, devletin sunduğu desteklerle ekonomiye ve tedarik zincirini kopartmadan ticarete taşıyarak yoluna emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekerek, “Biz de, Türk iş dünyasının lokomotif platformu Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu olarak, ülkemiz adına üstlendiğimiz ‘Ticari Diplomasi’ vizyonu doğrultusunda, dünyanın dört bir yanına yayılmış 146 iş konseyimizle ‘daha fazla ticaret’ için gece gündüz demeden ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

MİLLETİN İRADESİNE ZİNCİR VURULAMAZ 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 15 Temmuz’un Türkiye’nin demokrasi mücadelesinin en önemli kırılma anlarından biri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Milletimiz, hür iradesine zincir vurulamayacağını bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir. Şanlı tarihimize altın harflerle işlenen bu destansı mücadeleyi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Milli irademizin acıyla test edildiği 15 Temmuz 2016 gecesi 251 vatan evladı, şehitlik makamına erişirken, binlerce kardeşimiz gazi oldu. Bu eşsiz mücadeleyle milletimiz, hür iradesine asla zincir vurulamayacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan etti. Milletimizin varlığına ve birliğine kasteden hain FETÖ’yü, güvenlik güçlerimize silah doğrultan, vatandaşlarımızı katleden ve onlara destek olan tüm şer odaklarını lanetliyorum. İhaneti ve Türk milletinin bu ihanete verdiği cevabı hatırlatmaya ve gelecek nesillere en güçlü şekilde aktarmaya devam edeceğiz.”

TARİHİMİZE KARA LEKE SÜRMEK İSTEDİLER

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle demokrasi tarihimize kara bir leke olarak sürülmek istendiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye, hürriyetine ve geleceğine sahip çıktığını tüm dünyaya gösterdi. Hain darbe girişimi sonrası Türkiye ekonomisinin neferleri olarak bizler de milli seferberlik ruhuyla hareket ederek ülkemize yönelik tüm tehditlerin karşısında bulunduğumuzu belirtmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. CNR Holding olarak 2016 yılından başlayarak yurtdışı çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Londra ve Dubai’de ofisler açtık. Yurtdışında tüm iş birliği içinde olduğumuz kurumlara Türkiye’de ticari hayatta sorun olmadığını anlattık ve bu emeklerimizin karşılığını da aldık. Gerçekleştirdiğimiz fuarlarımıza yabancı alıcılar yoğun ilgi gösterdi.”